Κατατέθηκε αναφορά από τον βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με την παράλληλη κατάθεση του ομόφωνου ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών καθώς και σχετικού αιτήματος του δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπολου, με την οποία ζητείται η αναίρεση της απόφασης περί ανάκλησης λειτουργίας του Λυκείου Ξυλαγανής και του 2 θέσιου μειονοτικού σχολείου του Αρσακείου και του οικείου νηπιαγωγείου.
Ζητείται επίσης η λειτουργία Λυκειακών τμημάτων μέσα στο Γυμνάσιο Ξυλαγανής από φέτος, προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η προοπτική επαναλειτουργίας του Λυκείου στο προσεχές μέλλον.


 

 ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Βουλευτής Ροδόπης-Κίνημα Αλλαγής

 

Αθήνα 1-9-2021

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων  κ. Νίκη Κεραμέως

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων στον δήμο Μαρωνείας –Σαπών της Π.Ε. Ροδόπης

 

Κυρία Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μαρωνείας-Σαπών, σύμφωνα με το οποίο διαφωνεί κάθετα και κατηγορηματικά με την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ.

Αυτό αφορά τόσο την αναστολή λειτουργίας του Γενικού Λυκείου Ξυλαγανής όσο και την αναστολή λειτουργίας του 2 θέσιου μειονοτικού σχολείου Αρσακείου.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με έγγραφο του δημάρχου το οποίο επίσης σας διαβιβάζω, σε περίπτωση που δεν αρθεί η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του Λυκείου Ξυλαγανής να θεσμοθετηθεί η λειτουργία Λυκειακών τμημάτων μέσα στο Γυμνάσιο, για να παραμείνει ζωντανή η προοπτική επαναλειτουργίας του Λυκείου στο άμεσο μέλλον.

 

Ο αναφέρων Βουλευτής,

 

Ιλχάν  Αχμέτ