Την αντίδρασή του στα νέα περιοριστικά μέτρα εκφράζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ του Δήμου Κομοτηνής  και πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης.

Ο κ. Γραβάνης θεωρεί  αδικαιολόγητη την απόφαση καθώς όπως αναφέρει “η υγειονομική εικόνα της περιφερειακής ενότητας είναι τελείως διαφορετική’

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΑΒΑΝΗ.

Αδικαιολόγητη η απόφαση της Επιτροπής και του Υπουργείου να κατατάξουν τη Ροδόπη στο επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου , καθώς η υγειονομική εικόνα της περιφερειακής ενότητας είναι τελείως διαφορετική.

Σίγουρα η κατάσταση είναι κρίσιμη και χρειαζόταν αποφάσεις, καθώς η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι για όλους μας απόλυτη προτεραιότητα, η τακτική όμως “όλοι στο ίδιο καζάνι” δεν πέτυχε ποτέ.

Η λειτουργία της αγοράς, όπως ισχύει το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν αποτέλεσε επιβαρυντικό παράγοντα στην υγειονομική εικόνα της Ροδόπης, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σταθερά χαμηλός.

Η οριζόντια εφαρμογή των μέτρων μας βρίσκει αντίθετους και θα ζητήσουμε την επανεξέταση των δεδομένων.

Σημαντικό επίσης είναι, να διευκρινιστεί, αν η εφαρμογή των μέτρων ισχύει μόνο με την ανακοίνωση ή απαιτείται ανάλογο ΦΕΚ, διότι δημιουργούνται πολλά ερωτήματα σχετικά με αυτά.

Αναμένουμε επομένως το ΦΕΚ, για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τις επιχειρήσεις.