Επιστολή στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Χάρη απέστειλε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Γραβάνης Αντώνης με την οποία επαναφέρει το πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων για άρση της απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων στον Κάθετο Άξονα Κομοτηνής – Μακάζα, με αφορμή την υπογραφή του Κοινού Προγράμματος Δράσης στον τομέα του τουρισμού που υπογράφτηκε με την Βουλγαρία.
Αναλυτικά ο κ. Γραβάνης αναφέρει στην επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η Συμφωνία που πρόσφατα υπογράψατε για το Κοινό Πρόγραμμα Δράσης της περιόδου 2020-2022 στον τομέα του τουρισμού με την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας, κ. Νικολίνα Ανγκέλκοβα πιστεύουμε ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη των δύο χωρών. Όπως ορθά τονίσατε τα ποσοστά των Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Βουλγαρία είναι πολύ υψηλά, όπως και τα ποσοστά των Βουλγάρων που επισκέπτονται την Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς.

Στην Ροδόπη, το γνωρίζουμε αυτό, λόγω του Κάθετου Άξονα στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς από το συγκεκριμένο σημείο οι διελεύσεις στην χώρα μας αγγίζουν το ενάμιση εκατομμύριο. Θεωρούμε λοιπόν ότι στο εν λόγω Κοινό Πρόγραμμα Δράσης θα ήταν χρήσιμο να προβλέπεται και η άρση της αδικαιολόγητης απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων. Η συγκεκριμένη απαγόρευση, όπως αναλυτικά σας ενημερώσαμε στην τελευταία επίσκεψη σας στην Κομοτηνή, πλήττει την μαζική προσέλευση τουριστών στην περιοχή μας και στερεί από τις επιχειρήσεις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης.

Για τους παραπάνω λόγους, σας επαναφέρουμε το χρόνιο αίτημα των τοπικών φορέων για άρση της απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων από τον Κάθετο Άξονα στην Ροδόπη.»