Στις 23 Δεκεμβρίου 2021 παραδόθηκε από τον Σύλλογο  Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» η προτομή του προτομή του Στίλπωνα Κυριακίδη που βρίσκεται μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, μετά και την αποκατάσταση των φθορών που είχε δεχτεί από αγνώστους.

Ο “Αθηνίων”  και συγκεκριμένα το μέλος του Άγγελος Γεωργίου ανέλαβε την αποκατάσταση της προτομής , και έτσι πλέον  θα είχαν την δυνατότητα περαστικοί αλλά και επισκέπτες του Μουσείου να βλέπουν ολοκληρωμένη την εικόνα  του Κομοτηναίου επιστήμονα.

Μέχρι και σήμερα όμως , μετά από τρείς και πλέον μήνες η προτομή εξακολουθεί να παραμένει σκεπασμένη με το προστατευτικό αδιάφανο υλικό.

Οταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών ,  Άρης Ασσαριωτάκης ανέφερε ότι θα πρέπει να παραμείνει καλυμμένη για περίπου έναν μήνα , έτσι ώστε να μπορέσει να ¨δέσει” το παλαιό υλικό με το νέο πρόσθετο της αποκατάστασης.

Πέρασαν όμως τρείς μήνες και ακόμη το προστατευτικό υλικό δεν έχει αφαιρεθεί  από την μαρμάρινη προτομή με αποτέλεσμα να δημιουργεί ερωτηματικά σε περαστικούς για τον λόγο της καθυστέρησης της αποκάλυψης.

 

About Post Author