Ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής έθεσε  ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ Αντώνης Γραβάνης σχετικά με το έργο της πεζοδρόμησης στους Υφαντές.

Οπως έγινε γνωστό από τα κοινωνικά δίκτυα το πλάτος των υπό κατασκευή πεζοδρομίων σε κάποια σημεία είναι υπερβολικά μικρό (λιγότερο από μισό μέτρο) πράγμα που προκάλεσε σχόλια για την ορθότητα του έργου και τους πιθανούς κινδύνους για τους πεζούς που θα προσπαθούν να βαδίσουν πάνω σε αυτό.

Ο Αντώνης Γραβάνης ανέφερε ότι ο πεζός δεν θα έχει το αίσθημα της ασφάλειας πάνω σε αυτό  και θεωρεί ότι το έργο αν και ξεκίνησε μετά από πολύ καιρό και αποτελούσε αίτημα των κατοίκων , τώρα προκαλεί απογοήτευση από τον τρόπο κατασκευής.

Τα ερωτήματα του κ Γραβάνη εστιάστηκαν στην νομιμότητα του έργου, δηλαδή αν προβλέπονται τόσο στενά πεζοδρόμια σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, και εάν  μπορούσε να βρεθεί τρόπος ώστε να γίνει μεγαλύτερο το φάρδος , όπως για παράδειγμα κάποιες μικρές απαλλοτριώσεις.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Δημήτρης Καρασταύρου  απαντώντας σημείωσε ότι η πεζοδρόμηση στους Υφαντές ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων . Πρόκειται για μήκος πεζοδρομίου που αγγίζει τα 800 μέτρα , στο τέλος των οποίων υπάρχει ιδιοκτησία που βγαίνει προς τα έξω περισσότερο από τις άλλες, και σε εκείνο το σημείο το φάρδος του πεζοδρομίου είναι στα 30 εκατοστά.

Από την απέναντι πλευρά το φάρδος θα είναι περίπου 1,5 μέτρα , με το πλάτος του δρόμου να είναι τόσο μεγάλο που μετά θα επιτρέπει και την κατασκευή ποδηλατόδρομου κάτι που αποτελεί μελλοντικό σχέδιο μέσω μιας πρότασης που θα πρέπει να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο και όχι με ίδιους πόρους , είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Καρασταύρου.

 

 

 

About Post Author