Το Σάββατο το βράδυ μια από τις πρώτες επιλογές αποδείχτηκε το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής αφού γέμισε από το κοινό που βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει την χορευτική παράσταση «The Thread – Το Νήμα» του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Για την ειδική σύμβουλο του Περιφερειάρχη Ζωή Κοσμίδου αποδείχτηκε σωστή η  επιλογή του “ΝΗΜΑΤΟΣ” που αποτελεί μία από τις δεκαπέντε παραγωγές που ανέβηκαν στον συγκεκριμένο χώρο το τελευταίο εξάμηνο που ζωντάνεψε ξανά μετά από πέντε χρόνια.

Την Παρασκευή την τελική πρόβα είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθητές που επίσης γέμισαν τον χώρο. Μουσική , χορός και φωτισμοί γοήτευσαν τους θεατές.

Παίρνοντας τον λόγο λίγο πριν την έναρξη της παράστασης ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος έδειξε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της Ζωής Κοσμίδου, δικαίως, αφού από την στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη του Μεγάρου , δίνει την δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθεί επιλεγμένες παραστάσεις.

Το The Thread, μια παραγωγή της εταιρείας ΛΑΒΡΥΣ, είναι η τελευταία δουλειά του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη και η παράσταση αυτή είναι μοναδική ευκαιρία για το κοινό της Περιφέρειάς  να του αποδώσει φόρο τιμής, μετά το Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Παπαθανασίου
Σκηνοθεσία – χορογραφία: Russell Maliphant
Κοστούμια: Μαίρη Κατράντζου
Φωτισμοί: Michael Halls
Σύλληψη Ιδέας: Γεωργία Ηλιοπούλου

Χόρεψαν οι: Δελής Δημήτρης, Δημητριάδη Μαργαρίτα, Καραχανίδης Αναστάσης, Καρούτης Χρήστος, Κολοβού Ευφρωσύνη, Λέτσου Μήνα, Μανουκιάν Μαρία, Μπαγεώργος Ηλίας, Παγανός Δημήτρης, Παντελάκη Ειρήνη, Παπακωνσταντίνου Μαρία, Παυλής Θεμιστοκλής, Σπηλιωτοπούλου Ηώ, Σταυρόπουλος Αλέξανδρος, Σχοινοπλοκάκη Μυρτώ, Τσιγγίστρα Μαρία, Χατζηβασιλειάδης Νικόλαος, Χατζηγιαννάκης Θωμάς.

 

About Post Author