Θέση πήρε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννης Τζαμπάζης σχετικά με την οικειοποίηση του επιτυχημένου αποτελέσματος για την χρηματοδότηση έργων ενταγμένων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Ο Γιάννης Τζαμπάζης  μιλά για αποτέλεσμα που ήρθε από την συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και την προσπάθεια που κατέβαλε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για την εξασφάλιση κονδυλίων, ενώ σε κάθε περίπτωση ,θεωρεί άδικη την αντίληψη αυτοδιοικητικών,  ότι οι βουλευτές δεν συνέβαλαν πουθενά.

 

ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ

Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας απέδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τη Θράκη και την ευαισθησία τους για τη Ροδόπη.
Με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που διεκδίκησαν και πέτυχαν το προηγούμενο διάστημα ο κυβερνητικός Βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης σε συνεργασία με τους Δημάρχους της περιοχής, διασφαλίστηκαν με απόφαση της τωρινής και προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών (Στ. Πέτσας, Μ. Βορίδης και Τ. Θεοδωρικάκος) τα απαιτούμενα κονδύλια για να μπορούν οι δήμοι μας να υλοποιήσουν έργα που σχεδίασαν για τον τόπο μας.

Η αντίληψη κάποιων αυτοδιοικητικών στελεχών, ότι όλα είναι αυτονόητα και η Κυβέρνηση ή οι βουλευτές μας δεν συνέβαλαν πουθενά, είναι άδικη.

Αν κάποιοι αυτοδιοικητικοί δεν γνωρίζουν, ας ρωτήσουν τους Δήμαρχους τους τι απέφερε μέχρι σήμερα η συνεργασία τους με τον Βουλευτή Ε. Στυλιανίδη. Είναι χρήσιμες οι μελέτες, αλλά όχι αρκετές για να γίνουν έργα. Τα έργα απαιτούν κυβερνητική χρηματοδότηση και φυσικά τοπική συνεργασία από όλους.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι στηρίζει όλες τις αυτοδιοικητικές προσπάθειες ανεξαρτήτως κομματικού προσανατολισμού. Όποιος δημοσιογράφος λειτουργεί εμπρηστικά και πολωτικά, συμβάλλει στην επιστροφή σε ένα άγονο και διχαστικό μικροκομματικό παρελθόν το οποίο πλήρωσε η Κομοτηνή αλλά και η Ροδόπη.

Εμείς ως τοπική Νέα Δημοκρατία θα αντισταθούμε σε ένα τέτοιο πισωγύρισμα παραμένοντας πιστοί στη συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το καλό του τόπου. Η λειτουργία μας δεν είναι μαυρογιαλουρισμός αλλά κανόνας της δημοκρατίας.