Η ημέρα της γιορτής των Χριστουγέννων ήταν η τελευταία ημέρα εργασίας για τον Γιώργο Νάκο. 23 χρόνια υπηρεσίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής ως φύλακας αρχαιοτήτων.Ο Γιώργος Νάκος τελείωσε στην Κομοτηνή το Οικονομικό Γυμνάσιο και στη συνέχεια τη σχολή εμποροπλοιάρχων στη Χίο , όπου  λόγω επαγγέλματος ,ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Ιαπωνία, Αμερική, Βραζιλία , Αυστραλία μερικοί από τους προορισμούς, με τον κύκλο αυτό να κρατάει και να ολοκληρώνεται σε 12 χρόνια.

Τότε έρχεται και η επαγγελματική αλλαγή, όπου παίρνοντας μέρος σε προκήρυξη διαγωνισμού , εισέρχεται  το 1995  στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής.

Παίρνει μέρος και σε ανασκαφές και θεωρεί μια από τις πιο σημαντικές στιγμές την εμφάνιση του Πρόπυλου της Αρχαίας Μαρώνειας στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους.

Στο χώρο του Μουσείου Κομοτηνής συναντά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τη Ντόρα Μπακογιάννη , την τωρινή Υπουργό Πολιτισμού  Λίνα Μενδώνη που εκείνη την εποχή είχε την ιδιότητα της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Γιώργος Νάκος ως πρόεδρος του Συλλόγου των Εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων ,τώρα μετά την συνταξιοδότηση θα έχει την ευκαιρία να διαθέσει περισσότερο χρόνο στις δράσεις του Συλλόγου, και γιατί όχι να ζωντανέψει τον Παραδοσιακό οικισμό στη διασταύρωση Φαναρίου , ώστε να αποτελεί επισκέψιμο χώρο για μεγάλο διάστημα του έτους.

Το  MARON NEWS   εύχεται στον Γιώργο Νάκο καλή συνέχεια στον νέο κύκλο της ζωής του με δράσεις και εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν  την  Παράδοση του τόπου.