Mε ευχές για υγεία , ευημερία και εργασία για όλους,  αλλά και επιτυχημένη εκλογική χρονιά για το καλό της πατρίδας,  ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τζαμπάζης αμέσως μετά την κοπή της βασιλόπιτας για το 2023 από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμωνα.

Ο Γ. Τζαμπάζης ξεκίνησε με έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου λέγοντας ότι έχει υλοποιηθεί το 100% όσων είχαν εξαγγελθεί , με την ελάφρυνση της φορολογικής πολιτικής εξαιτίας της κατάργησης περίπου 50 φόρων , που αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Επίσης έκανε αναφορά  στην ισχυροποίηση του ΔΠΘ με την φροντίδα του ίδιου του πρωθυπουργού , αλλά και στην αγροτική πολιτική που εφαρμόζεται , με τις φοροαπαλλαγές και την ενίσχυση των πολιτών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

O περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην συνεχόμενη περίοδο κρίσεων των τελευταίων ετών , με τις δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία να είναι πολλές. “Τα καταφέραμε ” σημείωσε ο περιφερειάρχης , και αυτό πιστώνεται συνολικά στην κοινωνία  αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό γιατί υπέδειξε σοβαρότητα , υπευθυνότητα αλλά και αποφασιστικότητα.

“Για χρόνια διεκδικούσαμε  μεγάλα έργα και τώρα δρομολογούνται” στους τομείς των οδικών μεταφορών , της ανάπτυξης των λιμανιών , της αναβάθμισης των αεροδρομίων , της μεταφοράς και παραγωγής ενέργειας , έργα που αναβαθμίζουν την περιοχή και την καθιστούν πέρασμα και κόμβο στους τομείς της ενέργειας των μεταφορών και του εμπορίου.