Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου κατάθεσε  διά του Προεδρείου της Βουλής αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας με αφορμή την επιστολή του δημάρχου Αρριανών Ροδόπης Ριτβάν Αμέτ στην οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις του ως προς την επιλογή των σημείων που ορίστηκαν ως εμβολιαστικά κέντρα στα διοικητικά όρια του Δ. Αρριανών. Με την αναφορά του ζητά να επανεξεταστεί η επιλογή των σημείων που έχουν υποδειχθεί ως εμβολιαστικά κέντρα στα διοικητικά όρια του Δ. Αρριανών.

Ακολουθεί  η αναφορά του βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου.

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό  Υγείας

Θέμα: «Να επανεξεταστεί η επιλογή των σημείων που έχουν υποδειχθεί ως εμβολιαστικά κέντρα στα διοικητικά όρια του Δ. Αρριανών»

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει  προς τον κ. Υπουργό Υγείας αναφορά την επιστολή του δημάρχου Αρριανών Ροδόπης Ριτβάν Αμέτ στην οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις του ως προς την επιλογή των σημείων που ορίστηκαν ως εμβολιαστικά κέντρα στα διοικητικά όρια του Δ. Αρριανών.

Σύμφωνα με την επιστολή η επιλογή των ιατρείων Φιλλύρας και Κέχρου ως εμβολιαστικά κέντρα δεν καλύπτει συνολικά τις ανάγκες εμβολιασμού του τοπικού πληθυσμού, γιατί πολλοί οικισμοί του Δήμου βρίσκονται στον ορεινό όγκο και θα προκύψουν προβλήματα στις μετακινήσεις πολιτών, λόγω και των δυσχερών καιρικών συνθηκών. Επιπλέον, αναφέρει, ότι δεν εξετάστηκε αν το υφιστάμενο προσωπικό που υπηρετεί στα συγκεκριμένα ιατρεία έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε μαζικούς εμβολιασμούς.

Ζητάει να επανεξεταστεί η επιλογή των εμβολιαστικών κέντρων και να επιλεγούν τα τέσσερα μεγάλα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου, δηλαδή Φιλλύρας, Αρριανών, Κέχρου και Οργάνης ή κάποιος άλλος συνδυασμός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

                                                                                                                         

Αθήνα, 10/12/2020

 

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης