Λειτούργησαν σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας σε όλη την χώρα.

Το κουδούνι δεν χτύπησε όμως στα σχολεία των τεσσάρων οικισμών του Δήμου Αρριανών, Αγιοχώρι, Στροφή, Νέδα και Ήπιο. Μία απόφαση που έλαβε ο Δήμαρχος Αρριανών Αχμέτ Ριτβάν λόγω της παράτασης των περιοριστικών μέτρων έως τις 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Κομοτηνής ο  κ.Μπαντίκος  Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, ανέφερε πως  η απόφαση των αρμοδίων της Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Παιδείας, ήταν να ανοίξουν τα σχολεία και στους οικισμούς αυτούς του Δήμου Αρριανών, ωστόσο ο Δήμαρχος χωρίς να συνεννοηθεί με τους Δ/ντες  Εκπαίδευσης αποφάσισε να μην λειτουργήσουν. Τα μεταφορικά μέσα δεν κινήθηκαν, άλλα παιδιά πήγαν στο σχολείο, και άλλα όχι.


Πήγαν ωστόσο όλοι οι Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα πάνε και αύριο και όλες τις μέρες καθώς τα σχολεία λειτουργούν κανονικά και στις κόκκινες περιοχές με αυξημένα μέτρα προστασίας.
Ο κ. Μπαντίκος δεν φάνηκε ικανοποιημένος με την απόφαση του Δημάρχου, λέγοντας πως τα σχολεία θα έπρεπε να λειτουργήσουν κανονικά, με αυξημένα μέτρα και πιο πολλούς ελέγχους.
Σήμερα συζητήθηκε εκ νέου το θέμα σε σύσκεψη, που είχε ο κ. Ριτβάν με όλους τους αρμοδίους και σε ερώτηση της ΕΡΤ απάντησε, πως το Υπουργείο θα αποφασίσει, ο Δήμος θα προτείνει.