Αναγκαία κρίθηκε η διακοπή των μαθημάτων στο 1ο ΕΚ Κομοτηνής , και συγκεκριμένα τις δύο τελευταίες ώρες , στις εργαστηριακές αίθουσες, εξαιτίας της εισροής υδάτων από την οροφή των εγκαταστάσεων. Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι στον χώρο των εργαστηρίων κάνουν χρήση των πάγκων στους οποίους απαραίτητη είναι η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για την εξέλιξη του μαθήματος. Εκτός όμως από αυτό νερά έσταζαν επάνω στον εξοπλισμό ο οποίος για να προστατευθεί έπρεπε να καλυφθεί με νάιλον. Ετσι αποφασίστηκε να μην γίνουν τα εργαστηριακά μαθήματα για την προστασία από πιθανή διαρροή ρεύματος και βραχυκύκλωμα.

Να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η στεγανοποίηση της οροφής για να λυθούν παρόμοια προβλήματα που υπήρχαν στον χώρο των εργαστηρίων. Για το θέμα ενημερώθηκε ο  Κίμωνας Λεχούδης πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νωρίς το μεσημέρι βρέθηκαν στο σχολείο οι υπεύθυνοι του έργου της στεγανοποίησης για να δουν από κοντά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Εντύπωση προκάλεσε ο  μεγάλος αριθμός  των σημείων που παρουσιάστηκαν εισροές υδάτων αφού σχεδόν όλες οι εργαστηριακές αίθουσες και διάδρομοι γέμισαν από νερά.