Με ερώτηση που κατέθεσε στις 13/10/2021 ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου ζήτησε την επαναλειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων όπως και τη σύσταση Τοπικού Γραφείου e-EΦΚΑ στο Δήμο Σαπών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Βεσυρόπουλος απαντώντας στο αίτημα που διατυπώθηκε από τον βουλευτή, επικαλέστηκε έγγραφο της ΑΑΔΕ, ισχυριζόμενος ότι το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων στις Σάπες έκλεισε διότι ήταν μικρός ο αριθμός των πολιτών που προσέρχονταν για να εξυπηρετηθούν, ενώ αντίθετα ήταν υψηλό το κόστος της λειτουργίας του, λόγω του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολούσε.

Όμως στην απάντησή του ο υφυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων στις Σάπες μετά το αίτημα που κατέθεσε και ο Δήμος Σαπών.

Σε ό,τι έχει σχέση με τη σύσταση και λειτουργία Τοπικού Γραφείου e-EΦΚΑ στις Σάπες ο υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Π. Τσακλόγλου απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ισχυριζόμενος ότι αυτό δεν προβλέπεται από τον Οργανισμό του ΕΦΚΑ και επέμεινε, δυστυχώς, στο ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετούνται από την Διεύθυνση Ροδόπης του ΕΦΚΑ που βρίσκεται στην Κομοτηνή.

Τέλος ο υφυπουργός προκειμένου να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες προέβαλε τον ισχυρισμό του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΦΚΑ, που θα δημιουργήσει στο απροσδιόριστο μέλλον νέες δυνατότητες στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων!