Στη Ροδόπη βρίσκεται την Τρίτη 28 Μαίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης προκειμένου να δεί από κοντά τους φορείς της Ροδόπης και να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων, μεταξύ των οποίων  στους οικισμούς Σώστη, Πολύανθου, Λινού, Μ. Πιστού, που επλήγησαν από τις  καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Στην Κομοτηνή συναντήθηκε με  τον Διοικητή της 21 ης ΤΘΤ, τον Αστυνομικό Διευθυντή
Ροδόπης καθώς και Αστυνομικούς Υπαλλήλους, ενώ αργότερα βρέθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ όπου  συναντήθηκε με τον προεδρο Θέμη Τζενετίδη , τον αντιπρόεδρο Γιάννη Μουρτίδη και τον πρόεδρο των εργαζομένων της επιχείρησης Μανόλη Σκαρλατίδη.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΑΥΚ Θέμης Τζενετίδης μεταξύ άλλων σημείωσε την έλλειψη εργαζομένων στην επιχείρηση καθώς και το χρέος που έχει δημιουργηθεί από τις μεγάλες ανατιμήσεις στο κόστος της ενέργειας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Μανόλης Σκαρλατίδης έδειξε την αγωνία του για το μελλοντικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων με τον Ευάγγελο Αποστολάκη να δείχνει θετικός στην επίλυση των προβλημάτων , αλλά και να δηλώνει ότι πιστεύει στην διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΥΑ , αφού όπως είπε το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να χορηγείται στην μικρότερη τιμή προς τους πολίτες και σε ολόκληρη την κοινωνία.

(video φωτογραφίες : K.Μάρκου)