Στην Παραδημή, στο Μικρό και Μεγάλο Κρανοβούνι, στα Παγούρια, στην Πόρπη, στην Γλυφάδα, στην Μέση και στο τουριστικό Φανάρι, συνεχίστηκε η περιοδεία του υποψήφιου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Αντικείμενο των συζητήσεων με τους κατοίκους, το συνταξιοδοτικό των αγροτών, νέα έξυπνα χρηματοδοτικά προγράμματα που προσφέρει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και φυσικά η τουριστική αξιοποίηση της πολύτιμης παραλίας του Φαναρίου, της Αρωγής και της Μέσης.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την στήριξη των αλιέων του Φαναρίου και την αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας τουρκικών αλιευτικών στα διεθνή ύδατα με αντιπεριβαλλοντικές μεθόδους που καταστρέφουν την αναπαραγωγή.

Επίσης ο Βουλευτής Ροδόπης συζήτησε με τους κατοίκους του Φαναρίου, τις εξελίξεις σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του οικισμού τους, επισημαίνοντας ότι η πολιτεία πλέον δημοπραττεί πολύ νωρίτερα και με περισσότερο χρόνο τα beach bars, κάτι που διευκολύνει ποιοτικές τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή και επιδιώκει την γρήγορη και ολιστική αξιοποίηση του κάμπινγκ από τον επενδυτή που κέρδισε τον διαγωνισμό ώστε να μην διαταραχθεί η θερινή σεζόν από τους ντόπιους θαμώνες αλλά και να προσελκύσουμε κατά το δυνατόν περισσότερους τουρίστες στην περιοχή που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ρευστότητας της τοπικής αγοράς.

Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης «η παραλία του Φαναρίου είναι το κόσμημα του νομού Ροδόπης, η ποιοτική και έξυπνη αξιοποίηση της δεν θα αναπτύξει μόνο το Φανάρι αλλά ολόκληρο το νομό Ροδόπης εάν κινηθούμε έξυπνα και στοχευμένα».