Στον προαύλιο χώρο της Τσανακλείου συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 8 Μαρτίου  οι αιρετές γυναίκες του Δήμου Κομοτηνής χαιρετίζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,θυμίζοντας ταυτόχρονα τους αγώνες που απαιτούνται για ισονομία και ισοπολιτεία καθώς και ίση συμμετοχή των δύο φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Κλεοπάτρας Στογιαννίδου αγκαλιάστηκε από όλες τις εκλεγμένες γυναίκες που όμως είναι αναλογικά με το σύνολο των αιρετών ελάχιστες. Η ίδια πρόσφερε συμβολικά από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.
Παρούσες ήταν: Η Κ. Στογιαννίδου, η Επικεφαλής της Παράταξης «Πολιτική Ανατροπή»
Ελένη Λαφτσή, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασία Λιβεριάδου, Αθηνά Ναβροζίδου, Κρυσταλλένια Κουτσογιάννη -Κρόκου, Δήμητρα Τσιμπιρίδου και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Άννα Πατρωνίδου, Χρυσούλα Μιχαηλίδου και Θεοδώρα Δερμεντζή- Κοντοπούλου.
Η πρόεδρος διάβασε ένα κείμενο που συνυπογράφουν όλες οι αρετές του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής τονίζοντας ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που αποδεικνύει τον μικρό αριθμό αιρετών γυναικών, ενώ καυτηρίασε ότι «σε καμία αιρετή θέση δεν έχει εκλεγεί γυναίκα από τη μειονότητα».

Η κ. Λαφτσή αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους με παλικαριά. «Οι γυναίκες έχουν πλήρη συνείδηση ότι τίποτε δεν τους χαρίστηκε. Γνωρίζουν πως έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια κοινωνία που θα έχει επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες. Είναι έλλειμμα δημοκρατίας η μειωμένη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων τα οποία έχουν ανάγκη από την γυναικεία παρουσία, την οπτική και τη δύναμη των γυναικών.
Οι έμφυλες ανισότητες, οι διακρίσεις, η βία κατά των γυναικών υφίστανται ιδίως σε μια κοινωνία της κρίσης θεριεύουν». Κάλεσε τις γυναίκες να συστρατευτούν στους αγώνες για να μην αποφασίζουν άλλοι για λογαριασμό τους.

Η κ. Κοντοπούλου θύμισε την κινέζικη παροιμία «η κολώνα του σπιτιού είναι ο άντρας αλλά τα θεμέλια η γυναίκα»  λέγοντας πως είναι η γυναίκα που επί χρόνια κρατάει σταθερά τα θεμέλια του σπιτιού. Αναφέρθηκε στους πολύχρονους αγώνες των γυναικών για μόρφωση, συμμετοχή στα κοινά και μάλιστα με επιτυχία, αριθμώντας πολλές λαμπρές επιστημόνισσες και άξιες αιρετές σε όλες τις δομές διοίκησης. «Η γυναίκα αφιερώνει απλόχερα όλες τις μέρες του χρόνου. Θέλουμε να προχωράμε δίπλα και να είμαστε συνοδοιπόροι στη ζωή για ένα καλύτερο μέλλον» σχολίασε, καλώντας τους άντρες σε κοινούς αγώνες.