Τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, διατύπωσε από το βήμα της Βουλής  ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.

“Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής, ήδη από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με αντικείμενο τη συγκρότηση της Επιτροπής, αποσαφηνίσαμε τις προθέσεις μας για πλήρη και εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς επιφυλάξεις, συμψηφισμούς και συμβιβασμούς”.

“Ζητήσαμε να έρθουν «όλα στο φως», για να εκπεμφθεί ένα ισχυρό μήνυμα έναντι κάθε παρελθούσας ή και συνεχιζόμενης δι’ άλλων τρόπων προσπάθειας ελέγχου των μέσων επικοινωνίας και εν τέλει για να ενισχυθεί η δημοκρατία, η ανθεκτικότητα και η ποιότητά της”, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Αχμέτ.

Σε ένα δεύτερο κομμάτι της ομιλίας του, ο βουλευτής Ροδόπης απάντησε στις συκοφαντίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, κ. Κυριάκου Βελόπουλου οι οποίες είχαν εκπεμφθεί την προηγούμενη μέρα από το βήμα της Βουλής και αφορούσαν την συμμετοχή του Ιλχάν Αχμέτ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση του Α.Π. αναφορικά με την “ΤΕΞ”.

 

Τα σημαντικότερα σημεία από την τοποθέτησή του αυτή.

“Μαθήματα πατριωτισμού δεν δέχομαι από κανέναν και ιδιαίτερα από τον κ. Βελόπουλο.

Φτάνει τόση λάσπη στη Μειονότητα.

Φτάνει τόση λάσπη στους αιρετούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού.

Η πατριδοκαπηλία διαχρονικά υπήρξε το διαβατήριο του διχασμού για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων.

Η Μειονότητα στην Θράκη είναι το θύμα της πολιτικής απάτης του διχασμού.

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Ελλήνων πολιτών είναι κατοχυρωμένο στην χώρα μας και δεν αμφισβητείται.

Η Δημοκρατία δεν φοβάται ούτε τις μειονότητες, ούτε το διαφορετικό.

Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μας στο κοινοβούλιο”.


 

Προανακριτική Ν. Παππά

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Σήμερα φτάνουμε στο τέλος μιας διαδικασίας που χωρίς αμφιβολία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των Ελλήνων πολιτών.

 

Σε ένα τέλος βέβαια λίγο βιαστικό,  αφού οι εργασίες της Επιτροπής διακόπηκαν απότομα και αιφνιδιαστικά με το άρον – άρον κλείσιμο του καταλόγου μαρτύρων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό βέβαια για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας.

 

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν πανηγυρίζουμε σήμερα επειδή επιβεβαιώθηκαν όλα όσα αναδείξαμε και υποστηρίξαμε ήδη από τους κρίσιμους μήνες του 2016.

 

Και πως θα μπορούσε να πανηγυρίσει κανείς όταν πίσω από την γοητευτική φράση «εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» που με τόση έπαρση χρησιμοποιήθηκε τότε από τον πρώην Υπουργό κ. Παππά, υπήρχε μόνο η πρόθεση απόκτησης του ελέγχου ενημερωτικού μέσου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατά προφανή παραβίαση των υπουργικών του καθηκόντων.

 

Πως να πανηγυρίσει κανείς όταν εκλεγμένη κυβέρνηση έχει επιχειρήσει οργανωμένα και συντονισμένα να πλήξει την πολυφωνία των μέσων μαζικής και κατ’ επέκταση στην ίδια τη λειτουργία της οργανωμένης Πολιτείας;

 

Πως να πανηγυρίσει κανείς όταν ο τότε Υπουργός Επικρατείας που ήταν εξ αρμοδιότητος προορισμένος να διαφυλάξει τη διαφάνεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και την καθαρότητα του ανταγωνισμού, επιχείρησε τη νόθευση και τη χειραγώγηση της όλης διαδικασίας;

 

Θα πω λοιπόν, πως δυστυχώς σήμερα υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις έως και αποδείξεις για ενεργό συμμετοχή, από την αρχή έως το τέλος, του πρώην Υπουργού Επικρατείας στην όλη μεθόδευση, που προκύπτουν από έγγραφα, μηνύματα SMS, ηλεκτρονική αλληλογραφία και μαρτυρικές καταθέσεις.

 

Όπως προκύπτει στόχος δεν ήταν η εξυγίανση, αλλά ο έλεγχος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Και αυτό είναι σε κάθε περίπτωση θλιβερό.

 

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής, ήδη από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με αντικείμενο τη συγκρότηση της Επιτροπής, αποσαφηνίσαμε τις προθέσεις μας για πλήρη και εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς επιφυλάξεις, συμψηφισμούς και συμβιβασμούς.

 

Ζητήσαμε να έλθουν «όλα στο φως», για να εκπεμφθεί ένα ισχυρό μήνυμα έναντι κάθε παρελθούσας ή και συνεχιζόμενης δι’ άλλων τρόπων προσπάθειας ελέγχου των μέσων επικοινωνίας και εν τέλει για να ενισχυθεί η δημοκρατία, η ανθεκτικότητα και η ποιότητά της.