Μετά από  επαφές που είχε στην Αθήνα ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, προέβη σε ενημέρωση σύμφωνα με την οποία η ημερομηνία καταβολής αποζημιώσεων για την Π.Ε. Ροδόπης αναπροσαρμόζεται από τις 28 Φεβρουαρίου που είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο πριν μία εβδομάδα και πηγαίνει λίγες μέρες αργότερα, για τις 4 Μαρτίου.
Από αυτές τις πληρωμές, που ανέρχονται μόνο για την Π.Ε. Ροδόπης σε ποσό 2,4 εκατομμύρια ευρώ, 1.102.000 ευρώ αφορά σε αποζημιώσεις κερασοπαραγωγών για τον παγετό 2024, και τα υπόλοιπα αφορούν σε κηπευτικά , το βαμβάκι, το καλαμπόκι και τα ακτινίδια.

Εντωμεταξύ την Παρασκευή συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση για την ένταξη στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις για βαμβάκι, καπνό, αραβόσιτο , κηπευτικά και σιτηρά της Π.Ε. Ροδόπης , η απώλεια παραγωγής των οποίων λόγω επικράτησης ξηροθερμικών συνθηκών και ιώσεων το 2024, δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο προγραμματισμός της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη των αρμόδιων υπουργείων.