Την προηγούμενη Παρασκευή δόθηκε μια ακόμη σημαντική μάχη στην Βουλή από τον βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής με την δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, προκειμένου να μην μείνει η δωρεά των 105 εκατομμυρίων στα χαρτιά μετά την ακύρωση του διαγωνισμού από το Ίδρυμα εξαιτίας υπέρογκων προσφορών των εργολάβων.

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: ” Αν οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν υποχωρήσουν στις τιμές, αν το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που έχει όλη την καλή πρόθεση να κάνει το νοσοκομείο δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, εσείς σαν Υπουργείο, σαν Κυβέρνηση, από το Ταμείο Ανάκαμψης μπορείτε να διαθέσετε κάποια ποσά ούτως ώστε αυτό το έργο, που θα δώσει ανάσα στην περιοχή, να σωθεί;”

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: “Ναι, έχουμε δεσμευτεί και έχουμε εκφράσει τη βούλησή μας ότι σε περίπτωση που υπάρξει το οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό είναι έτοιμο το Υπουργείο Υγείας και από πόρους που έχει και στην αναθεώρηση μπορεί να λάβει και από το Ταμείο Ανάκαμψης να καλύψει αυτούς τους πόρους. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο, διότι η αίσθησή μου είναι ότι και μετά από αυτήν τη διαδικασία οι διαγωνισμοί που θα γίνουν, θα έρθουν στα λελογισμένα επίπεδα που υπάρχουν.

Είναι, όμως, μια διαδικασία που χειρίζεται αποκλειστικά το Ίδρυμα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που έχουμε είμαστε απολύτως εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Προφανώς το Ίδρυμα και κυριαρχικά έχει ένα πλαίσιο δωρεάς και βάσει αυτής της δωρεάς κάνουν τους διαγωνισμούς τους οποίους κάνει και εμείς -αν θέλετε- ως δημόσιο έχουμε εκφράσει με απόλυτο τρόπο τη βούληση ότι σε οποιοδήποτε επίπεδο χρειαστεί, εάν τελικά υπάρχει το οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό, σε συνεννόηση πάντοτε φυσικά με το Ίδρυμα, είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει”.

About Post Author