Τι αντίκρισαν μαθητές κατά την πρώτη ημέρα επιστροφής τους στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα;

Οσα κατέγραψε ο Δημοτικός σύμβουλος με την “ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ” Κώστας Μάινας,  τουλάχιστον σε τρείς σχολικές μονάδες μαρτυρούν την μεγάλη αύξηση του ύψους των χόρτων στις αυλές των παραπάνω μονάδων, και την ανυπαρξία παρέμβασης , έτσι ώστε οι μαθητές με την επιστροφή τους να αντικρίσουν ένα ευπρεπή αύλειο χώρο.

ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΙΝΑΣ:

«Ζούγκλα» τα σχολεία πρώτη μέρα μετά το Πάσχα…
Το ζήτημα της υφιστάμενης κατάστασης των σχολικών υποδομών, ευθύνης του Δήμου Κομοτηνής το είχαμε θέσει ως παράταξη και στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, με την απάντηση τότε της Δημοτικής αρχής να κρίνεται, τουλάχιστον από εμάς, το ίδιο ανεπαρκής με την ευρύτερη προετοιμασία που η δημοτική αρχή επιδείκνυε.

Σήμερα, πρώτη μέρα μετά τις διακοπές του Πάσχα, η κατάσταση στα σχολεία της Κομοτηνής, σε τρία τουλάχιστον σχολεία τα οποία επισκεφθήκαμε, απλώς επιβεβαιώνει την αδιαφορία των ιθυνόντων που αποδεικνύεται δίχως καν να εισέλθει κανείς εντός των σχολικών κτιρίων.

Γιατί αν κρίνει κανείς από την κατάσταση του αύλειου χώρου και τις μικρές «ζούγκλες» που έχουν δημιουργηθεί απουσία οποιασδήποτε μέχρι στιγμής σχετικής παρέμβασης, μπορεί κανείς απλά να υποθέσει για τα του εσωτερικού χώρου.
Δεν θα επαναληφθούμε ως προς τους κινδύνους που εγκυμονούν οι εν λόγω «ζούγκλες» για τους μικρότερους συμπολίτες μας, ούτε για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής. Αμφότερα τα «ομολογούν» οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες!

Τελικά, αν η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής δεν μπορεί ούτε τα χόρτα στα σχολεία να κουρέψει, σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε νέα ή ανακαινισμένη σχολική στέγη για τους μαθητές του Δήμου.

About Post Author