Πέρασαν 61 χρόνια από την μεγάλη  πλημμύρα του 1960  στην Κομοτηνή . Οι κατακλυσμιαίες βροχές στις 10, 11 και 12 Ιανουαρίου του 1960 είχαν ως συνέπεια να λιώσουν απότομα τα χιόνια στα ορεινά και τα νερά να κατακλύσουν την πόλη της Κομοτηνής και τις γύρω περιοχές.

Αποτέλεσμα 2 νεκροί, 10 τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές σε οικίες και καταστήματα. Ενα ιστορικό Βίντεο της εποχής αποτυπώνει σκηνές από τις πλημμύρες του ’60. Περιοχές γίνονται αναγνωρίσιμες , όπως η πλατεία της Κομοτηνής , η οδός Δημοκρίτου στο παλαιό ΠΙΚΠΑ, η γωνία του καταστήματος Κασπαριάν και άλλα σημεία. Φανερή είναι η συμμετοχή του Στρατού με προσωπικό και μηχανήματα για τον καθαρισμό από τους τόνους λάσπης που γέμισαν κάθε γωνιά της μικρής τότε Κομοτηνής.

(Η αναφορά και τα στοιχεία για την μεγάλη πλημμύρα της Κομοτηνής , γίνονται  στη δημόσια Ομάδα του  facebook  Η ΡΟΔΟΠΗ  ΧΘΕΣ ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ).

 

https://www.britishpathe.com/video/VLVAE2ULEWGPB710A1YINBLU2FO94-FLOODS-IN-NORTHERN-GREECE-KOMOTINI/query/komotini?fbclid=IwAR3qcHokZVQGQEeC6ZnWoWVl0pWVC7JDVwrzJu1M28UIOSOa6XwkAAfZyXk