Στις 29 Μαίου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης  με επιστολή του σχολίαζε την κατάσταση που επικρατούσε στην πλατεία Φαναρίου με τα σπασμένα παγκάκια και το γεμάτο σκουπίδια σιντριβάνι.

Συγκεκριμένα ο Α.Γραβάνης ανέφερε: “Το κεντρικό σιντριβάνι έχει καταντήσει σκουπιδότοπος. Τα παγκάκια είναι όλα σπασμένα. Τα φωτιστικά βρώμικα και σπασμένα. Οι κάδοι ξεχειλίζουν. Οι δρόμοι βομβαρδισμένο τοπίο. Οι κοινόχρηστοι χώροι παρατημένοι και κατεστραμμένοι”.

Δύο μέρες μετά τα παγκάκια  διορθώθηκαν και έγιναν πλέον λειτουργικά για τους επισκέπτες. Ομως το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί θα  πρέπει να ασχολούνται τα πολιτικά πρόσωπα , με θέματα καθημερινότητας , που θα έπρεπε να λύνονται υπηρεσιακά χωρίς κάποια επιπλέον παρέμβαση, ούτε καν από την διοίκηση.

Εαν σε τόσο απλά θέματα πρέπει να γίνεται αναφορά , τότε πως θα μπορέσει να υπάρξει διαχείριση σε πιο σύνθετα, πολύπλοκα θέματα που ίσως αποτελούν και όραμα για την όποια διοίκηση.

To σιντριβάνι πάντως παραμένει στην ίδια βρώμικη κατάσταση και ίσως χρειαστεί και νέα παρέμβαση του Αντώνη Γραβάνη προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος.