LASER στην Αισθητική Γυναικολογία :
Ξανά νέες!  Ξανά μάχιμες!

Η κλασική LASER Ανάπλαση κόλπου αποτελεί μία σύγχρονη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ατροφίας του κόλπου, ανάμεσα τους η ξηρότητα, η δυσπαρευνία, ο κνησμός, η προδιάθεση για ουρολοιμώξεις και η ήπια ακράτεια ούρων από προσπάθεια.

Τι είναι το Ουρογεννητικό Σύνδρομο Εμμηνόπαυσης ;
Kατά την εμμηνόπαυση, η παραγωγή κολλαγόνου και κατά συνέπεια το πάχος του κολπικού επιθηλίου μειώνονται. Τα τοιχώματα του κόλπου γίνονται λεπτότερα, λιγότερο ελαστικά και πιο εύθραυστα.Το αιδοίο χάνει σημαντικό μέρος του κολλαγόνου και του λιπώδους ιστού και τα χείλη γίνονται λεπτότερα. Η περιοχή γίνεται ξηρότερη και έχει μειωμένη λίπανση, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται δυσάρεστα συμπτώματα . όπως ερεθισμός, κνησμός, πόνος, αίσθημα καύσου ή και άλγος αιδοίου. Επιπλέον, επέρχεται ελάττωση έως και παύση της σεξουαλικής απόλαυσης. Παρά την επίδραση των συμπτωμάτων στην ποιότητα ζωής των γυναικών, λίγες είναι εκείνες που αναζητούν ιατρική βοήθεια, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης και κατανόησης του προβλήματος. Τώρα πλέον υπάρχει λύση!

Τι είναι η κλασματική LASER Ανάπλαση κόλπου (FractionalLASERCO2 VaginalRejuvenation) ;
Eίναι μία νέα, πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, μέσω της οποίας αποδίδεται με ασφάλεια ήπια ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα του κολπικού τοιχώματος, προκαλώντας τη φυσική παραγωγή νέου κολλαγόνου και τη συστολή των ινών ελαστίνης , με εντυπωσιακά και μακράς διάρκειας αποτελέσματα.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται ;
Η θεραπεία ανάπλασης του κόλπου με LASERαπευθύνεται κυρίως σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, γυναίκες μετά τον τοκετό και γυναίκες στις οποίες η παραγωγή οιστρογόνων είναι σε διαταραχή για διάφορους λόγους (π.χ.λήψη φαρμάκων, χημειοθεραπείες ή άλλους ιατρικούς λόγους).
Το LASER αντιμετωπίζει :
• Το Ουρογεννητικό Σύνδρομο της Εμμηνόπαυσης (ξηρότητα, κολπικός ερεθισμός ή κνησμός, δυσουρία,συχνουρία, ακράτεια)
• Την κολπική χαλάρωση
• Την χαλάρωση εξωτερικής γεννητικής περιοχής
• Την ήπια ακράτεια των ούρων από προσπάθεια
• Τον σκληρυντικό Λειχήνα του αιδοίου
• Την αιδοιοδυνία
• Το τραύμα του περινέου μετά τον τοκετό
• Δυσπαρευνία
• Λευκανση αιδοίου και πρωκτού

Πονάει;
Hενόχληση της επέμβασης είναι ανάλογη με αυτή του PapTest. Το μηχάνημα που χρησιμοποιείται παράγει υψηλή ενέργεια LASERCO2 (Διοξειδίου του Ανθρακα), το οποίο μέσω ειδικής χειρολαβής μεταφέρει την ενέργεια στον κόλπο και <<εξαχνώνει>> μέρος του κολπικού βλεννογόνου. Με αυτόν τον τρόπο προκαλείται ανάπλαση στιβάδων του βλεννογόνου και παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου. Ταυτόχρονα αποκαθίσταται το Phκαι η φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου.Ανάλογα με το πρόγραμμα επιλογής και τη χρήση κατάλληλης χειρολαβής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της χαλάρωσης των εξωτερικωνχειλέων του αιδοίου, καθώς και της υφής και του χρωματισμού της προγεννητικής περιοχής, επιτυγχάνοντας έτσι λειτουργική αλλά και αισθητική αποκατάσταση. Η θεραπεία βοηθά, επίσης, στην αντιμετώπιση ήπιας μορφής ακράτειας από προσπάθεια, καθώς προκαλείται σύσφιξη στον αυχένα της ουρήθρας.

Η Θεραπεία;
Eίναι μη επεμβατική, χωρίς χρήση αναισθησίας, αναίμακτη, σχεδόν ανώδυνη,διαρκείας 40-45 λεπτών.Τα διεθνή πρωτόκολλα συνιστούν να γίνονται 3 συνεδρίες συνολικά,μία περίπου ανά μήνα.Η βελτίωση των συμπτωμάτων είναι αισθητή, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και από την πρώτη συναιδρία. Πρίν από τη θεραπεία συνιστάται να έχει γίνει κολποσκοπικός έλεγχος , προς αποφυγή περιπτώσεων φλεγμονών και ιογενών λοιμώξεων. Μετά τη θεραπεία απαιτείται ολιγοήμερη αποφυγή σεξουαλικής επαφής,σάουνας και κολύμβησης.