Σύσκεψη με τους φορείς όλης της  Θράκης ολοκληρώθηκε στην Κομοτηνή παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη προέδρου της διακομματικής για την ανάπτυξη της Θράκης, του Θοδωρή Ρουσόπουλου , του Δημήτρη Καιρίδη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Θέμα συζήτησης το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής που έχει ολοκληρωθεί εδώ και έξι μήνες, και για το οποίο έγινε μεγάλη προσπάθεια να είναι συναινετικό , που σημαίνει ότι για την Θράκη ενώσαμε δυνάμεις, για να μπορέσουν να βρεθούν οι καλύτερες προτάσεις που θα θα  έχουν κυρίως ένα χαρακτηριστικό , δηλαδή όχι μόνο κατάλογος υποσχέσεων και “θα” , αλλά θα έχει ένα συνολικό όραμα για την Θράκη και δυνατότητα χρηματοδότησης των προτεινόμενων δράσεων , ανέφερε η κ.Μπακογιάννη.

 

“Κρατήσαμε την Θράκη στο προσκήνιο” είπε ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης  , αφού και κατά την διάρκεια της επιτροπής λύθηκαν πολλά ζητήματα όπως το 12% που δημιουργεί μια νέα δυναμική , και αποκαθιστά την αδικία και δίνει νέα δυναμική στην τοπική αγορά .Ταυτόχρονα στηρίχθηκαν οι αγρότες , καταβλήθηκαν χρήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Ο κ. Στυλιανίδης εκτιμά ότι η περιοχή έχει μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία , με την ΠΑΜΘ να κερδίζει τον Νότιο Ευρωπαικό ενεργειακό διάδρομο πράγμα που εγγυάται την ενεργειακή ασφάλεια ,και ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία που από την αρχή  συμμετείχε ενεργά στην όλη διαδικασία.