Ομιλία με θέμα «Η μετεξέλιξη της τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο» διοργάνωσε η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ.Τάσος Χατζηβασιλείου.
Τον ομιλητή παρουσίασε και προλόγισε ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και Βουλευτής Ροδόπης ΝΔ Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Την ομιλία παρακολούθησαν πολλοί καθηγητές και φοιτητές που υπέβαλαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο αναπτύχθηκε ένας πολύ ενδιαφέρον διάλογος για το «Αν η τουρκική απόπειρα εξόρυξης ενέργειας στην ΑΟΖ της Κύπρου δημιουργεί δικαιώματα κόντρα στο δίκαιο της θάλασσας;», «Αν και γιατί η Τουρκία από φιλοευρωπαϊκή Ισλαμοδημοκρατική δύναμη μετεξελίσσεται σε αναθεωρητικό Ισλαμιστικό Κράτος που απομακρύνεται από τις παραδοσιακές της συμμαχίες;», «Πώς πρέπει Ελλάδα και Κύπρος να αντιμετωπίσουν την νέα συμπεριφορά του μεγάλου τους γείτονα;» κλπ.
Εντύπωση έκαναν οι ουσιαστικές ερωτήσεις των φοιτητών και το επίπεδο των αναλύσεων. Στο κλείσιμο της ημερίδας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πριν ευχαριστήσει τον ομιλητή και αποτυπώσει τα συμπεράσματα, δεν παρέλειψε να αναπτύξει το νομικό σκεπτικό στήριξης των εύστοχων πολιτικών και διπλωματικών επισημάνσεων που έκανε ο Τάσος Χατζηβασιλείου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι Βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης και Τάσος Χατζηβασιλείου μαζί με τον νέο Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Θεοδωρόπουλο είχαν συνάντηση με τον Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου κ. Κ. Γουλιάμο και την διοίκηση της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κύπρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ