105 χρόνια μετά την απελευθέρωση του Ιάσμου γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή η επέτειος με πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων. Εκδηλώσεις που περιελάμβαναν μια συναυλία παραμονή της γιορτής και ανήμερα ένα γεμάτο πρόγραμμα εορτασμού.

Από πλευράς του Δημάρχου Ιάσμου, υπήρξαν κινήσεις που σχολιάστηκαν αρνητικά και αναφέρονται παρακάτω.

 

ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Περιφέρειας στις 10″30  τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιάσμου,  προεξάρχοντος  του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνα και συγχοροστατούντων των  προσκληθέντων,  Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και των  Θεοφιλέστατων  Επισκόπων Ταλαντίου κ. Επιφάνιο και Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρο. Εκεί ο δήμαρχος Ιάσμου δεν παρέστη στην δοξολογία , αναμένοντας τους προσκεκλημένους στον χώρο της κατάθεσης στεφάνων, αλλά και επιβλέποντας τα ενημερωτικά ταμπελάκια θέσης των επίσημων καλεσμένων.

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ ΜΟΥΦΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ.

Διαφωνία υπήρξε μεταξύ του Δημάρχου και της υπεύθυνης για την τελετή, σχετικά με την θέση του τοποτηρητή Μουφτή. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο Τοποτηρητής Μουφτής βρίσκεται στην πρώτη σειρά , με τον δήμαρχο να θέλει να μεταφερθεί στην πίσω. Τελικά το ταμπελάκι , αλλά και ο καλεσμένος παρέμειναν στην πρώτη σειρά.

ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Σύμφωνα και πάλι με το πρόγραμμα της τελετής η επίσημη έπαρση της σημαίας θα γίνονταν από τον Δήμαρχο Ιάσμου και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιάσμου, με αυτή τελικά να πραγματοποιείται όχι από τον δήμαρχο , αλλά από δημότη του Ιάσμου.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

Μετά το τέλος της παρέλασης  υπουργός και προσκεκλημένοι έκαναν τις καθιερωμένες δηλώσεις για την επετειακή ημέρα, ξεκινώντας από τον ΥφΥΜΑΘ κ. Κώστα Γκιουλέκα, τους Ιεράρχες , τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Σοφολογιότατο Τοποτηρητή Μουφτή. Ο δήμαρχος αμέσως μετά την δήλωση του Υπουργού και του Περιφερειάρχη  αποχώρησε από το σημείο των δηλώσεων χωρίς να προβεί σε κάποια αναφορά για την  επετειακή ημέρα, τιμώντας έτσι και τα μέσα ενημέρωσης που βρέθηκαν στον Ιασμο για την προβολή των εκδηλώσεων.

Κάθε αρχή έχει και τις ιδιαιτερότητές της αρκεί η καλή θέληση να είναι βοήθεια προς βελτίωση και εξέλιξη προς το καλύτερο σε βάθος χρόνου.