Γεωπολιτική ανάλυση από τον  Γιώργο Φίλη dr Γεωπολιτικής – Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων  ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Κομοτηναίων από το τμήμα AHEPA  HJ-20  Κομοτηνής.

Ειδικότερα ο Γιώργος Φίλης μίλησε για την ευρύτερη γεωπολιτική κατάσταση  και το πως εξελίσσεται  σε πλανητικό επίπεδο , αλλά και πως διαμορφώνονται οι σχέσεις  Ελλάδας Τουρκίας μέσα στις αλλαγές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιώργος Φίλης σημείωσε την αύξηση της γεωπολιτικής σημασίας της Ελλάδας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και από την Αμερική, όσο και από τη Ρωσία , με την Αλεξανδρούπολη να λειτουργεί , ως ο χερσαίος  δρόμος των Στενών.

Ανέφερε επίσης για τις εκλογές στην Τουρκία , ότι ο κ. Ερντογάν δε θα προχωρούσε σε αυτές αν δεν θεωρούσε  ότι θα τις κερδίσει , και θέλει να πιστεύει σε μια σταθερή κυβέρνηση στην διπλανή χώρα και τα αποτελέσματα να γίνουν  αποδεκτά από τον Τουρκικό λαό και το πολιτικό σύστημα της Χώρας, με τους Ρώσους να θέλουν νίκη του Ερτογάν  και τους Αμερικανούς να προτιμούν μια συνασπισμένη αντιπολίτευση.