Την Παρασκευή 7 Ιουνίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ροδόπης κλήθηκε να παρέμβει σε τέσσερα περιστατικά , κατά την διάρκεια της ημέρας.

Τις πρωινές ώρες ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή της Μέσης σε  αγροτική έκταση με σιτοκαλαμιές , ενώ προς το μεσημέρι προέκυψε άλλη μια φωτιά πάλι σε αγροτική κοντινή περιοχή επίσης με σιτοκαλαμιές. Στα περιστατικά έφτασαν για τις κατασβέσεις  δύο οχήματα της Π.Υ.

 

Τις απογευματινές ώρες λίγο μετά τα  κοιμητήρια Κομοτηνής ξέσπασε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση με μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης να επιχειρεί  και συγκεκριμένα με 4 οχήματα και 10 άντρες εξαιτίας της γειτνίασης της καιγόμενης έκτασης με κτιριακές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, που με την αποτελεσματική παρέμβαση της Π.Υ. δεν υπήρξε επέκταση και  κίνδυνος.

 

Λίγο αργότερα η υπηρεσία κλήθηκε για κατάσβεση σε περιφραγμένη έκταση με φωτοβολταικά στην περιοχή της Μεσσούνης, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις. Eκεί έφτασαν 2 οχήματα με 4 άντρες.

 

Να σημειωθεί η προσοχή που πρέπει να δίνεται για την αποφυγή καύσης σιτοκαλαμιών μιας που επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα από κρατικές υπηρεσίες που φτάνουν μέχρι την διακοπή επιδοτήσεων για τις καλλιεργητικές περιόδους.