Αρχικά ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης Γιάννης Τζαμπάζης καλωσόρισε το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που βρέθηκε στη Ροδόπη , ενώ τόνισε ότι η ψήφος των Ευρωεκλογών δεν είναι “χαλαρή” ψήφος δίνοντας ως παράδειγμα το 2015 που υπήρξε η δύσκολη κατάσταση για την έξοδο από το ευρώ.

Η συνέπεια , η σταθερότητα και η αξιοπιστία που δείχνει αυτά τα χρόνια η Νέα Δημοκρατία , είπε ο Γιάννης Τζαμπάζης , έχουν επιβραβευτεί με την ψήφο του Ελληνικού λαού, ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τις τοπικές επιλογές στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου.

Η Κομοτηνή πόλη με πολύ ισχυρούς δεσμούς για τον Παύλο Μαρινάκη , αφού  σπούδασε στη Νομική του ΔΠΘ δημιουργώντας πολύ ισχυρούς δεσμούς ζωής .

Οι ευρωεκλογές παραδοσιακά συνδιάζονται με μεγάλες αποχές είπε ο Παύλος Μαρινάκης , με τις συγκεκριμένες εκλογές, επειδή δεν συνδιάζονται με άλλη εκλογική διαδικασία , να έχουν αυξημένο κίνδυνο αποχής.

Ιδιαίτερης σημασίας αυτή η εκλογική διαδικασία , με την αντιπολίτευση να παίζει τα ρέστα της , είπε χαρακτηριστικά, χωρίς πρόγραμμα και με πολλά θολά σημεία , με σκοπό την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας.

Το πρόγραμμά της αντιπολίτευσης  δεν είναι Ευρωπαικό , χωρίς αντιπρόταση για την χώρα, αλλά με στόχο να τιμωρηθεί η κυβέρνηση.

Ετσι  την Κυριακή των εκλογών αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για την κυβέρνηση , τότε αυτό που θα πουν από την αντιπολίτευση , είναι ότι δεν υπάρχει νομιμοποίηση , άρα δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν όλες οι μεγάλες αλλαγές , τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

“ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ”, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επαναπροτείνει την χρεοκοπία της χώρας, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας , ότι την Δευτέρα δεν πρέπει να ξυπνήσουμε σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας.