ΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Τον νέο πρόεδρο του Συνεταιρισμού των καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου κ. Σινάν Αχμέτ επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ προκειμένου να του ευχηθεί μια παραγωγική θητεία προς όφελος των χιλιάδων καλλιεργητών καπνού και των οικογενειών τους, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπους μας.

Ο βουλευτής  ενημέρωσε τον πρόεδρο και τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. για την τιτάνια προσπάθεια που καταβλήθηκε από μέρους του  για την ενίσχυση των 90 ευρώ που τελικά θα δοθεί από την κυβέρνηση ως “κορωνο-ενίσχυση” για τις μεγάλες απώλειες στο εισόδημα των καπνοπαραγωγών  από το 2018 και μετά. Αναλύθηκαν  όλες οι  παράμετροι  για την επιβίωση της καλλιέργειας του μπασμά στην Θράκη ως αναγκαία προϋπόθεση για την διατήρηση των θέσεων εργασίας και της παραμονής των ανθρώπων αυτών στις πατρογονικές τους εστίες.

Ενημέρωσε, παράλληλα, τον κ. Σινάν Αχμέτ για τα στοιχεία του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής που αφορούν την δυνατότητα ενίσχυσης του μικρού κλήρου σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Κοινοπραξίας προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημα και η δυνατότητα παρέμβασης των καλλιεργητών στην διαμόρφωση της τελικής τιμής του προϊόντος.

Συμφωνήθηκε  το επόμενο χρονικό διάστημα να μεταβούν με  το νέο Δ.Σ. στην Αθήνα για σειρά επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την Πρόεδρο της Διακομματικής και τα πολιτικά κόμματα, ώστε να προωθήσουν  περαιτέρω τα αιτήματα αυτής της κοινωνικής ομάδας που είναι συνυφασμένη με την Μειονότητα  και την πολιτισμική και ιστορική διαδρομή της Θράκης