14 Δημοτικά Συμβούλια νέων φιλοξενούνται στην Κομοτηνή στα πλαίσια του 3ου ΓουελΚΟΜ και της  «Συνάντησης των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων ( ΔΗ.ΣΥ.Ν.) Ελλάδας».

Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε  με την συμμετοχή της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας  Κας Σοφίας Ζαχαράκη, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου την αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, ενώ  η δεύτερη μέρα των εργασιών θα εξελιχθεί  την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ: ” Η Κομοτηνή κέρδισε με το σπαθί της το τίτλο της πρώτης Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας”, ενώ τόνισε ότι είναι στους στόχους η λήψη των προτάσεων των συμβουλίων νεολαίας , έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματώνονται σε Εθνικές πολιτικές.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης τόνισε ότι ο Δήμος Κομοτηνής είναι ο πρώτος δήμος που ανέλαβε την διοργάνωση του θεσμού της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας, ενώ για την συνάντηση των δημοτικών συμβουλίων νέων Ελλάδας είπε ότι προσπαθούν να δυναμώσουν τον θεσμό αλλά και να δημιουργήσουν μεταξύ τους εκείνες τις σχέσεις ώστε να μπορούν να προτείνουν ιδέες και προτάσεις στα δημοτικά τους συμβούλια ώστε η λειτουργία της πόλης να είναι πιο ομαλή σε σχέση μετους νέους.