Στήριξη στον Πρύτανη του ΔΠΘ Φώτη Μάρη από τον  Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη  σημειώνοντας ότι δρομολογείται σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η μετεξέλιξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου σε τρίτο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, μετά από πολλές περιπέτειες και έναν επίμονο αγώνα του Βουλευτή Ροδόπης  και πρώην Υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη στο πλευρό της Πρυτανικής Αρχής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ιδιαίτερα του Πρύτανη, Καθηγητή Φώτη Μάρη.

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ» 

Επιτέλους μετά από μια μακράν καθυστέρηση, πολλές περιπέτειες και έναν επίμονο αγώνα του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη στο πλευρό της Πρυτανικής Αρχής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ιδιαίτερα του Πρύτανη, Καθηγητή Φώτη Μάρη, δρομολογείται στην πράξη σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η μετεξέλιξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου σε τρίτο πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Από εχθές το βράδυ αναρτήθηκε στη δημόσια διαβούλευση ο νόμος για την Ανώτατη Εκπαίδευση που στα πρώτα του 12 άρθρα ενισχύει σημαντικά το ρόλο του πανεπιστημίου μας. Συγκεκριμένα, επαναφέρει τμήματα που είχαν φύγει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στην αρμοδιότητα του ΔΠΘ μαζί με τις πιστώσεις και το προσωπικό τους, επεκτείνοντας την λειτουργία του πανεπιστημίου και στους νομούς Καβάλας και Δράμας. Η ταύτιση του ΔΠΘ με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθιστά απλούστερη την λειτουργία του ιδρύματος, ενισχύει την ανάπτυξη του με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία και συνδέει την δράση του με την τοπική οικονομία.

Στην Κομοτηνή, ανοίγει επιτέλους η σχολή Εργοθεραπείας, συμπληρώνοντας τα επιστημονικά αντικείμενα του ΤΕΦΑΑ και αυξάνοντας κατά εκατοντάδες τον αριθμό των φοιτητών λόγω υποχρεωτικών παρακολουθήσεων. Στο Διδυμότειχο, ξεκινά το τμήμα Ψυχολογίας, ενώ η Νοσηλευτική, συμπληρώνει την Ιατρική Αλεξανδρούπολης.

Προωθούνται οι διεθνείς συνεργασίες του ΔΠΘ, με στόχο την προσέλκυση εκατοντάδων ξένων φοιτητών. Επίσης, διευκολύνονται ερευνητικά προγράμματα που προσθέτουν πόρους και αναβαθμίζουν το κύρος και τη διεθνή κατάταξη του πανεπιστημίου.  Τέλος, είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση προγραμμάτων σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή φοιτητικών εστιών σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη που μαζί με την αύξηση της επιχορήγησης του φοιτητικού ενοικίου θα δώσουν την δυνατότητα να φιλοξενηθούν στο άμεσο μέλλον πολλοί περισσότεροι φοιτητές προς όφελος της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης.

Η εξέλιξη αυτή, ξεπερνά γραφειοκρατικά και πολιτικά εμπόδια που είχαν εμφανιστεί πριν τις εκλογές και μετά την δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δικαιώνει την επιμονή και τον αγώνα που φανερά ή αθέατα όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε από την Πρυτανική Αρχή και τον Βουλευτή της περιοχής.

Σε σχετική του δήλωση, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε : «επιτέλους φτάνουμε στο στόχο, η διαβούλευση εντός του μήνα θα οδηγήσει σε νόμο που θα βάλει τις βάσεις ώστε το πανεπιστήμιό μας να μεγαλώσει, να δυναμώσει εκπαιδευτικά και να διακριθεί στη διεθνή κατάταξη, φιλοξενώντας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στην Κομοτηνή πολύ μεγαλύτερο αριθμό διδασκόντων, ερευνητών και φυσικά φοιτητών που θα τονώσουν σε μια δύσκολη συγκυρία την τοπική αγορά, θα ενισχύσουν δημογραφικά την τοπική κοινωνία και θα θωρακίσουν πνευματικά την ακριτική Ελλάδα. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό αλλά και τον νυν Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη».