Το Σάββατο 23 Αυγούστου 2025, στις 20:00, το  Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας θα πλημμυρίσει από τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Φοιτητών Τυβίγγης (Studentenphilharmonie Tübingen), υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Συμεών Ιωαννίδη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το  Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

Σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση θα παρουσιαστεί και το νέο έργο του Δημήτρη Σβιντρίδη  εμπνευσμένο από τη γη, την παράδοση και την ψυχή της Θράκης.

Η συναυλία φιλοδοξεί να ενώσει την παράδοση με το μέλλον μέσα από τη δύναμη της μουσικής και της τέχνης, αποτελώντας μια γέφυρα πολιτισμικής ανταλλαγής και συνεργασίας, ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη θεσμικών, πανεπιστημιακών και τοπικών φορέων, ενδυναμώνοντας τον δεσμό της πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής κοινότητας της περιοχής.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.maroneiasapes.gov.gr/events/synavlia-klasikis-mousikis-me-tin-panepistimiaki-orchistra-tou-panepistimiou-tis-tymvingis/

https://helit.duth.gr/event/tubingen/

 

Το ψηφιακό booklet της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://helit.duth.gr/wp-content/uploads/2025/08/digital-booklet.pdf