Ολοκληρώθηκε το 2ο διαδικτυακό αυτή τη φορά διεθνές ενεργειακό συνέδριο που οργάνωσε το Διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο Ενέργειας του Ευρωπακού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Θέμα του Συνεδρίου ήταν:
«Μείζονες Γεωπολιτικές Προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο: Οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες των Παράκτιων Κρατών και ο Αγωγός EastMed»
Στο Συνέδριο συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας Βιομηχανίας και Εμπορίου της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, ο Υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο κ. ShmuelRevel, ο Δικαστής στο Δικαστήριο της ΕΕ Καθηγητής Κ. Ηλιόπουλος.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Καθηγητής της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσάκης, ο Καθηγητής της Έδρας JeanMonnet του Πανεπιστημίου Πειραιά Ν. Φαραντούρος, η Καθηγήτρια Ενέργειας του Macquarie Law School του Σίδνεϊ Αυστραλίας, η Καθηγήτρια του FletcherSchool of Law and Diplomacy Αικατ. Φλώρου και ο Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – ΕUC Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κ. Γουλιάμος και τις εργασίες συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Δ.Ε.Κ.Ε Καθηγητης Ν. Κουλούρης.

Το θέμα παρέμβασης του Βουλευτή Ροδόπης και Καθηγητή Νομικής EUC Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη ήταν «Οι γεωπολιτικές παράμετροι των ενεργειακών διενέξεων στην Αν. Μεσόγειο και οι επιπτώσεις από τις μεταλλάξεις της τουρκικής πολιτικής και το σχεδιασμό του νέου Καναλιού της Κωνσταντινούπολης»