Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου παρουσιάζει το πρόγραμμα

Σχεδιάζοντας έργα με ΒΙΜ: Αρχές και πρακτική κτιριακών έργων

 

Το πρόγραμμα εστιάζει στην εφαρμογή του BIM στην οργάνωση και μελέτη κτιριακών έργων με έμφαση στη χρήση των λογισμικών Archicad, Revit και Navisworks. Οι εκπαιδευόμενοι/ες εξοικειώνονται με τον μετασχηματισμό στη μελέτη και την κατασκευή κτιριακών έργων με εφαρμογές BIM, που θα αποτελέσει μονόδρομο στο σχεδιασμό κτιριακών έργων διεθνώς.

Συγκεκριμένα, γίνεται εισαγωγή στις προδιαγραφές με βάση τις οποίες προετοιμάζεται το BIM Execution Plan (ISO standards) και την ορολογία στο περιβάλλον BIM, τις βασικές αρχές και σωστές πρακτικές μοντελοποίησης σε περιβάλλον BIM με το λογισμικό Archicad, και τη χρήση των λογισμικών Revit και Navisworks για θέματα: (1) συντονισμού με άλλες μελέτες (clash detection, spatial coordination), (2) χρονικού προγραμματισμού (BIM 4D), (3) ελέγχου του κόστους του έργου (BIM 5D), και (4) τον έλεγχο κτιριακών εγκαταστάσεων (BIM 6D, facility management).

Η εκπαίδευση θα γίνει με θεωρητικές διαλέξεις, τεστ πολλαπλής επιλογής και εργασία (project) μελέτης περίπτωσης όπου θα εφαρμόζονται στοιχεία από την κάθε ενότητα του προγράμματος. Για τη χρονική διάρκεια του προγράμματος στους/στις εκπαιδευόμενους θα δοθούν εκπαιδευτικές άδειες των λογισμικών ArchiCAD, Revit και Navisworks με τα οποία θα εκπονούν τις εργασίες αξιολόγησης.

Στο τέλος της εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι/ες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης των ενοτήτων του προγράμματος. Για την παρακολούθηση του προγράμματος είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ο/η εκπαιδευόμενος/η  θα είναι σε θέση να:

-Κατανοεί και να διαχειρίζεται τις προδιαγραφές και την ορολογία σε λογισμικά BIM

-Οργανώνει ένα κτιριακό έργο σε λογισμικό BIM, ταξινομώντας τις απαιτήσεις του κύριου του έργου, καθορίζοντας την ονοματολογία και κωδικοποίηση των αρχείων, αναθέτοντας ρόλους στους διαφορετικούς συνεργάτες και αποτυπώνοντας τους στο BIM Execution Plan.

-Ελέγχει το ψηφιακό μοντέλο για τυχόν παραλείψεις και αστοχίες.

-Κατανοεί τις βασικές αρχές και σωστές πρακτικές μοντελοποίησης με BIM

-Διαχειρίζεται θέματα συντονισμού με άλλες μελέτες

-Χρησιμοποιεί λογισμικό ΒΙΜ για θέματα χρονικού προγραμματισμού του έργου

-Χρησιμοποιεί λογισμικό ΒΙΜ για θέματα ελέγχου του κόστους του έργου

-Χρησιμοποιεί λογισμικό ΒΙΜ για έλεγχο κτιριακών εγκαταστάσεων

To πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους και φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών αλλά και Τμημάτων που αφορούν γενικότερα στο σχεδιασμό του χώρου.

Συνολική διάρκεια: 230 ώρες / 11,5 εβδομάδες
Hμερομηνία έναρξης – λήξης του προγράμματος:
20.11.2023 – 03.03.2024

Μέθοδος υλοποίησης και διαδικασίες παρακολούθησης:

Εξ αποστάσεως

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων έως 12.11.2023

Πληροφορίες: τηλ. 2610367614set@eap.gr