Πολλαπλό το μήνυμα της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου. Εργασία, Υγεία, Κοινωνία και Δημοκρατία. Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, μεταξύ άλλων στο μήνυμα του αναφέρει :

«Τιμούμε με πρωτόγνωρο τρόπο την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το μήνυμά του όμως είναι ένα διαρκές προσκλητήριο αγώνα για μία κοινωνία δίκαιη με δημοκρατία, με ελευθερία, με ανεξαρτησία. Αυτό το μήνυμα ενοχλεί, γι’ αυτό η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία θέλει να βάλει στον «πάγο» τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Το μήνυμά του όμως είναι ζωντανό και επίκαιρο.

Το μήνυμά του μας καλεί να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και να θωρακίσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας απέναντι σε μία κυβέρνηση που ολιγωρεί, εφησυχάζει και έχει χάσει τον έλεγχο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Το μήνυμα του είναι να υπερασπιστούμε τον κόσμο της εργασίας, να κρατηθεί όρθια η κοινωνία και οι νέοι μας, η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, για να μην πληρώσουν ξανά τα σπασμένα της κρίσης.

Το μήνυμά του είναι να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία από μία κυβέρνηση που επιλέγει την ένταση και την πόλωση, που επιδιώκει τον διχασμό μέσα στην κοινωνία, γιατί θέλει να συγκαλύψει τις δικές της μεγάλες πολιτικές ευθύνες.

Το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της νόσου της πανδημίας θα το έχουμε σε λίγους μήνες. Το εμβόλιο, όμως, για να αντιμετωπίσουμε τη νοσηρή κατάσταση που γεννούν μέσα στην κοινωνία οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης το κρατούν οι ίδιοι οι πολίτες στα χέρια τους. Ένα μεγάλο δημοκρατικό, προοδευτικό, ενωτικό κίνημα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο»

VIDEO από την LIVE  μετάδοση του  MARON NEWS

Σταμάτης Σακελλίων Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης:

Τιμούμε σήμερα την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε μια περίοδο και σε μια χρονική στιγμή που η χώρα μας πλήττεται από την πανδημία, όμως εμείς λέμε ότι τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών δεν πρέπει να μπαίνουν σε περιστολή. Το Πολυτεχνείο δεν είναι ένα μουσείο όπως θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Aνέστης Στρατιάδης  Δημοτικός Σύμβουλος ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή:

Σήμερα τιμήσαμε την ηρωική εξέγερση του πολυτεχνείου. Το μήνυμα εκείνων των ημερών είναι πάντα επίκαιρο.Στο σύνθημα  “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” προστέθηκε και το υγεία που είναι των ημερών μας. Θέλουμε να πούμε στους συμπολίτες μας να τιμήσουμε με κάθε τρόπο μέσα στα πλαίσια που θα πρέπει να τηρήσουμε την επέτειο αυτή.