Ο δυνατός θεσμός του καλοκαιριού για την Ροδόπη , δεν είναι άλλος από το Φεστιβάλ Φαναρίου που καθιέρωσε η ΔΚΕΠΠΑΚ και η Νατάσα Λιβεριάδου.

Η αρχή ως πείραμα για την επιτυχία της διοργάνωσης , τελικά αποδείχτηκε σωστή με την εξέλιξη και την γιγάντωση της συμμετοχής των καλλιτεχνών αλλά και των θεατών που για τρείς ημέρες δημιουργούσαν το αδιαχώρητο στο Φανάρι με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία, την προβολή και την τουριστική ανάδειξη της παραθαλάσσιας περιοχής της Ροδόπης.

O Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Ελένη Φουρέιρα, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Πάολα, η Αννα Βίσση, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός ήταν τα κορυφαία ονόματα που ανέβηκαν στην  μουσική σκηνή δίπλα στο κύμα.

Φέτος διανύοντας τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, βρισκόμαστε σε αναμονή για να ακούσουμε εάν έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για την καλοκαιρινή διοργάνωση που αφέθηκε ως ισχυρή παρακαταθήκη από την προηγούμενη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης.

Θα συνεχίσει την δυναμική του παρουσία ο καλοκαιρινός θεσμός , δίνοντας το ετήσιο ραντεβού για τις αρχές καλοκαιρού ή θα ατονήσει και θα περιοριστεί αφήνοντας τις μουσικές  αναμνήσεις στους θαμώνες του Φαναρίου;