«Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027 – Αγρότες και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μαζί σε μια νέα εποχή» ,ήταν το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κομοτηνή σε μια σειρά παρουσιάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα της ΠΕ Ροδόπης για τον μεγάλο αριθμό των ενδιαφερομένων που προσήλθαν για να ακούσουν τις θεματικές ενότητες που συζητήθηκαν.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης ανέφερε ότι πρόκειται  για την δεύτερη εκδήλωση που διοργανώνεται μετά την πρώτη πανηγυρική στην Κοζάνη, μέσα στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης και εξωστρέφειας του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να ενημερωθούν οι αγρότες για να νέα δεδομένα της νέας ΚΑΠ.

Πρόκειται για αμφίδρομες εκδηλώσεις στις οποίες δίνονται πληροφορίες  , απαντώνται ερωτήματα , και υπάρχει ανοιχτός διάλογος.

“ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ” όπου ακόμη η μεταρρύθμιση του οργανισμού “τρέχει” με την ύπαρξη νέων δεδομένων  και στόχος είναι  το κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων “Αγρότες και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μαζί σε μια νέα εποχή”.

ο

Οι θεματικές ενότητες  συζητήθηκαν:

α) «Οι Άμεσες Ενισχύσεις στο Στρατηγικό Σχέδιο (ΣΣ) της νέας Κ.Α.Π.».

Παρασκευή (Βιβή) Τυχεροπούλου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Άμεσων Ενισχύσεων & Αγοράς του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

β)«Παρεμβάσεις ΣΣ ΚΑΠ στην Αγροτική Ανάπτυξη».

Σοφία Χατζηπαντελή, στέλεχος της Μονάδας Προγραμματισμού και Δικτύωσης, της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠ.Α.Α.Τ..

γ) «Μεθοδολογία ελέγχων στο πλαίσιο της νέας Κ.Α.Π. 2023-2027–Τεχνικές παρακολούθησης».

Ηλιάδου Μαρίνα, Προϊσταμένη του Τμήματος Τηλεπισκόπισης & Γεωπληροφοριακών Συστημάτων, της Δ/νσης Τεχνικών Ελέγχων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

δ) «Ευκαιρίες ανάπτυξης στον Αγροτικό τομέα».

Χρήστος Καρελάκης, Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξηςτου Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Εκτός από τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Κυριάκο Μπαμπασίδη , παρούσα ήταν  και η Γενική Διευθύντρια Όλγα Μωραϊτου.

Την εκδήλωση  συντόνισε  ο Δημοσιογράφος Θανάσης Αντωνίου.