Τον Υφυπουργό Οικονομικών – υπεύθυνο του Ταμείου Ανάκαμψης, Θεόδωρο Σκυλακάκη δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών θεμάτων, Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Πολιτειάδη. Συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, τη δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων στην καλά οργανωμένη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και το ενδεχόμενο να στηρίξει το Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχει μια τεράστια αγορά στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής να συμβάλλει στην προσέλκυση επενδυτών με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ο Υφυπουργός Οικονομικών ήταν θετικά διακείμενος. Επίσης, από την πλευρά του Υφυπουργού κ. Σκυλακάκη έγινε ενημέρωση για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δυνατότητες που παρέχει η αξιοποίηση πόρων από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και στο πέρας αυτής ο Δήμαρχος κ. Γκαράνης δώρισε στον Υφυπουργό κ. Σκυλακάκη μια έκδοση για τα 100 χρόνια ελευθερίας της Κομοτηνής «Διαβάζοντας την πόλη».

Ο Δήμαρχος Ι. Γκαράνης δήλωσε: «Με χαρά και ικανοποίηση δεχτήκαμε τον Υφυπουργό Οικονομικών – υπεύθυνο του Ταμείου Ανάκαμψης, Θεόδωρο Σκυλακάκη. Τον ενημερώσαμε μεταξύ άλλων για την ένταξη του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του Δημόσιου χώρου» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 5 εκ. ευρώ.

Επίσης, του μετέφερα ότι περιμένουμε την ένταξη για το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Οδών Δήμου Κομοτηνής», ύψους 5 εκ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης και δυο έργων της ΔΕΥΑΚ που υπεβλήθησαν και περιμένουμε την ένταξή τους. Πρόκειται για την «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ηλεκτρονικής Υδρομέτρησης στην πόλη της Κομοτηνής», ύψους 5.038.185 ευρώ και για την «Κατασκευή Δικτύων Ακαθάρτων Οικισμών Ηφαίστου και Υφαντών», ύψους 6.799.200 ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή έχει πάντοτε τη διάθεση να συζητά για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θετική πρόσημο στην ανάπτυξη του τόπου και την ενίσχυση της απασχόλησης. Η παρουσία του κ. Σκυλακάκη μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τον προγραμματισμό μας για έργα ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών και τον ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό».