Την αντίδρασή του για την ανάρτηση σε εσωτερικό σημείο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, υλικού σε αποχρώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που αντιπροσωπεύει διαφορετικά φύλα και σεξουαλικούς προσανατολισμούς εκφράζει ο Σταύρος Κοσουτζής γονέας μαθητή του σχολείου.

Οπως ο ίδιος αναφέρει, πριν λίγες ημέρες έπεσε στην αντίληψη τους ότι έχει αναρτηθεί ‘ εκπαιδευτικό ‘ υλικό, εντός του δημοτικού σχολείου, σε λοατκι χρωματισμούς .

Αντιδράσαμε ως γονείς μεταφέροντας την δυσαρέσκεια μας στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και αυτός με την σειρά του στην διεύθυνση του σχολείου.
Σε ερώτηση μας προς την διεύθυνση του σχολείου για το πού βρήκε το υλικό αυτό και σε τι αποσκοπεί δεν πήραμε καμία απάντηση ακόμη .
Το μόνο που μας είπαν είναι ότι το ποσοστό των γονέων που αντιδρούμε είναι πολύ μικρό .

Και συνεχίζει λέγοντας:

Δυστυχώς δεν ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών για το εν λόγω υλικό και δεν βλέπουμε καμία προθυμία για κάτι τέτοιο.
Σε ότι αφορά την ενέργεια αυτή , καθώς και τα μυνήματα που περνάει υποσυνείδητα σε παιδιά δημοτικού, ενημερώσαμε την διεύθυνση του σχολείου.
Αν δεν γνώριζε , τώρα γνωρίζει.
Αν δεν ήξερε , τώρα ξέρει .
Μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι το υλικό είναι ακόμη εκεί .
Θα πρέπει άμεσα να πάρουν θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Ο κάθε ένας προ των ευθυνών του.
Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ψυχική υγεία παιδιών δημοτικού πόσο μάλλον χωρίς να ενημερώσει και να πάρει έγκριση από τους κηδεμόνες των μαθητών.
Δώσαμε αρκετό χρόνο για να καταλάβουν το λάθος τους .
Τα λάθη είναι ανθρώπινα και μια από τις μεγαλύτερες αρετές ενός ηγέτη είναι , να έχει το θάρρος να παραδεχτεί τα λάθη του και ας μην έγιναν σκόπιμα.
Τι καλύτερο να διδάξουμε τα παιδιά μας μέσα από αυτό το παράδειγμα.
Παρακαλούμε όσοι γονείς είσαστε αντίθετοι με το ‘ εκπαιδευτικό υλικό ‘ να έρθετε σε επαφή μαζί μας για να αποδείξουμε ότι όσοι θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με αξίες που περήφανα προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά μας ,δεν ήμαστε μειοψηφία , αλλά συντριπτική πλειοψηφία.