Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ , Αντώνης Γραβάνης μετά το τέλος της παρουσίασης του απολογισμού από τον δήμαρχο Κομοτηνής, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε σε όσα παρουσίασε ο Γιάννης Γκαράνης λίγο πριν.

ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ: 

Ο χθεσινός «απολογισμός» της δημοτικής θητείας του κ. Γκαράνη φανέρωσε για άλλη μια φορά αυτό που εμείς, στην παράταξή μας γνωρίζουμε και τονίζουμε εδώ και τρία χρόνια. Πως ο Δήμαρχος διοικεί τον Δήμο Κομοτηνής με προχειρότητα, αδιαφορία, και κυρίως χωρίς αποτελέσματα.

OΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΑΒΑΝΗ

Ο κ. Γκαράνης χθες μας παρουσίασε τι έκανε αυτά τα τρία χρόνια. Ξέχασε όμως να πει στους δημότες για να ξέρουν ότι:

– Δεν κατάφερε να υλοποιήσει παρά ένα ελάχιστο ποσοστό του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Κομοτηνής και δεν έχει να υποδείξει ένα ολοκληρωμένο έργο.

– Το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό, οι κατασκηνώσεις είναι κλειστές, τα ανοιχτά γηπεδάκια είναι κλειστά, και σε όλο τον Δήμο ρημάζουν και καταστρέφονται ακίνητα και εκτάσεις που αποτελούν περιουσία του Δήμου, με τον Δήμαρχο να είναι απών, και χωρίς να έχει διεκδικήσει ποτέ τίποτα από την ΕΤΑΔ, σε αντίθεση με άλλους Δήμους.

– Δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία και δεν έχει δημιουργήσει καμία νέα δομή για τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους δημότες παρά μόνο διαχειρίζεται, τα εθνικά προγράμματα, τα οποία και βαφτίζει δημοτικό έργο.

– Η Κομοτηνή είναι μία βρώμικη πόλη, με κάδους στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο να ξεχειλίζουν και τους δημότες να διαμαρτύρονται. Στους οικισμούς η κατάσταση είναι χειρότερη.

– Έχει ξοδέψει εκατομμύρια από τα χρήματα των δημοτών για τα αδέσποτα χωρίς κανένα αποτέλεσμα και η Κομοτηνή έχει γίνει μια πόλη που οι άνθρωποι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα και αμέτρητα ζώα ζουν στους δρόμους χωρίς φροντίδα και τροφή.

– Κατάντησε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, σε απελπιστική κατάσταση, χωρίς φροντίδα, χωρίς πράσινο, χωρίς λουλούδια, χωρίς ήπιες παρεμβάσεις. Έχει δημιουργήσει ένα καταθλιπτικό και μίζερο τοπίο. Χωρίς αισθητική. Δεν μπορεί να υποδείξει ένα κοινόχρηστο χώρο, μία πλατεία, ένα πάρκο, μία παιδική χαρά που να αποτελεί σημείο προορισμού για το δήμο.

-Οι γειτονιές είναι παρατημένες με σκοτάδι, αδέσποτα, ελάχιστες παιδικές χαρές, ανύπαρκτους κοινόχρηστους χώρους.

– Προσβάλει τους συνδημότες μας στους οικισμούς, όταν κουνάει το δάχτυλο και επαίρεται για συντήρηση των ιστών στις μπασκέτες και τις αλλαγές θερμοσίφωνα, την στιγμή που ηλικιωμένοι άνθρωποι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα στα χωριά τους και οι νέοι παλεύουν για μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής.

– Αρκείται στην υλοποίηση ενός παρωχημένου σχεδιασμού στον πολιτισμό και τον τουρισμό, δαπανώντας τεράστια ποσά χωρίς εξωστρέφεια και ανταποδοτικότητα προς τους δημότες, με τους χώρους πολιτισμού να ρημάζουν.

– Άφησε τους αγροτικούς δρόμους σε τραγική κατάσταση γιατί είναι ανύπαρκτη η συνεννόηση με τους περισσότερους προέδρους των οικισμών. Οι εργασίες δεν γίνονται όπως πρέπει και στον χρόνο τους και το αποτέλεσμα είναι η ταλαιπωρία και η οικονομική ζημία και επιβάρυνση των αγροτών.

– Απέτυχε στην διαχείριση υδάτων για άρδευση. Όλο αυτόν τον καιρό  παρακολουθεί ως θεατής το μεγάλο θέμα της διαχείρισης υδάτων και άρδευσης 100% από γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα το τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος και την υφαλμύρωση του νερού με ότι επιπτώσεις έχει αυτό στις καλλιέργειες και τα εισοδήματα των αγροτών, χωρίς καμία προετοιμασία για την αντιμετώπιση, χωρίς κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αποταμίευση νερού με φυσικούς και τεχνητούς αποταμιευτήρες και χωρίς συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

– Κρατάει εξ’ επί τούτου τον Δήμο Κομοτηνής ουραγό στην εξοικονόμηση ενέργειας.

– Είναι ο μόνος Δήμαρχος στη χώρα που χρωστάει λογαριασμούς ρεύματος των σχολείων και επί θητείας του κόβουν το ρεύμα στα σχολεία για οφειλές.

– Απέτυχε ολοκληρωτικά  στο τεράστιο ζήτημα της σχολικής στέγης.

Πόλεις δίπλα σε εμάς αναπτύσσονται, δήμαρχοι ισχυροί οδηγούν τις πόλεις τους στο μέλλον, ενώ ο δήμος Κομοτηνής ταλανίζεται από αναποτελεσματικότητα, ανικανότητα και αδιαφορία. Πρακτικές διαχειριστή και όχι Δημάρχου.

Δικαιολογίες πολλές, πάντα φταίνε οι άλλοι, φταίει η κυβέρνηση, οι κάτοικοι, οι δημότες. Η αλαζονεία της διοίκησης είναι ο χειρότερος σύμβουλος και η σκληρή πραγματικότητα της πόλης και των οικισμών ο χειρότερος εχθρός της.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και στου οικισμούς, ο Δήμαρχος δεν είναι άμοιρος ευθυνών, αλλά ο βασικός υπεύθυνος.