Εξωστρέφεια – Παραγωγικότητα με αποτελεσματικό και ψηφιοποιημένο κράτος με λιγότερη γραφειοκρατία και με φορολογικό σύστημα φιλικό προς την ανάπτυξη , αποτελούν για τον Αντώνη Γραβάνη τον συνολικό στόχο που σύμφωνα με τον ίδιο έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξη. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης στο 1ο Φόρουμ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την δεύτερη ημέρα διεξαγωγής του στην Αλεξανδρούπολη.

Αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων της περιοχής ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και επεσήμανε την ανάγκη μεγάλων έργων υποδομής αλλά και πολιτικές προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφορά έκανε στην αναγκαιότητα του σιδηροδρομικού δικτύου και οριζόντια  με τα τρία λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας και κάθετα με την Ευρωπαική ενδοχώρα.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΑΒΑΝΗ

Πρόσθεσε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, που έρχεται να διορθώσει αστοχίες και παθογένειες ετών (ο προηγούμενος νόμος  του 2016, αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος τραγικός, όπως είπε, καθώς από τις 300 επιχειρήσεις ολοκλήρωσαν επενδύσεις μόνο έξι), ενώ ζήτησε επαναφορά του μέτρου του 12% για την επιδότηση του  μισθολογικού κόστους.