Επιπλέον 50 εκ ευρώ στο ΠΑΑ Leader από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με αυτό τον τρόπο θα εγκριθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις των επιχειρήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης όπως & των περισσοτέρων Επιμελητηρίων της χώρας.

 

Ο πρόεδος του ΕΒΕ Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης σημειώνει:

Το Επιμελητήριο Ροδόπης  σε συνεργασία με τον βουλευτή Ροδόπης κ. Στυλιανιδη Ευρυπίδη επανειλημμένα είχαν θέσει το θέμα στην ηγεσία του Υπουργείου ώστε να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Σπήλιο Λιβανό και τον υφυπουργό κ. Γιάννη Οικονόμου, οι οποίοι ενέκριναν τη διάθεση επί πλέον πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), δημόσιας δαπάνης ύψους 50 εκ. €, ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για ιδιωτικές επενδύσεις στις τρέχουσες προσκλήσεις των τοπικών προγραμμάτων LEADER στη Ροδόπη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται το πράσινο φως στις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) – Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ να εντάξουν στα τοπικά τους προγράμματα το σύνολο των θετικά αξιολογημένων ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους.