Ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνη Γραβάνη με την Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Θέμις Ευτυχίδου, τον Αντιπρόεδρο της ΕΒΕΤΑΜ και Σύμβουλο του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Σκιπίωνα Αποστολάκη, στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχάνων-Βιοτεχνών ν. Ροδόπης.

O Πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Αντώνης Γραβάνης και τα μέλη του Συνδέσμου κ.κ. Σωτηρόπουλος Γεώργιος, Δουκίδης Στέφανος, Κρυστάλλης Θωμάς και Φραντζής Ιάκωβος ενημέρωσαν την κ. Γραμματέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία αλλά και η Βιομηχανική Περιοχή. Ενδεικτικά, ζήτησαν:

-Υλοποίηση του αιτήματός μας για την Σύσταση της Επιτροπής Διαβούλευσης για την λειτουργία των Βιομηχανικών Περιοχών σύμφωνα με το άρθρο 59, παράγραφος 3 και 4 του Ν. 3982/11 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει.
-Περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας των βιομηχανιών.
-Απλοποίηση των διαδικασιών για την χορήγηση Αδειών Δόμησης στις Βιομηχανίες – Βιοτεχνίες.
-Επιτάχυνση της αποδοχής και ελέγχου επενδυτικών προγραμμάτων, όχι μόνο για την 1η εγκατάσταση αλλά και για την επανεπένδυση.
-Χρηματοδότηση μέσω εγγυοδοτικών προγραμμάτων (ΤΕΠΙΧ κ.α) και των τομέων της γεωργίας-αλιείας.
-Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης τεχνικών επαγγελμάτων. Τα προγράμματα να είναι ετήσιας διάρκειας και με την συνεργασία των εταιρειών.