Απάντηση σε αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Ιλχάν Αχµέτ, ήρθε από την ∆ηµόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισµού Α.Ε. και
γνωστοποιεί ότι, η ∆ΕΗ καθώς και ορισµένοι άλλοι ιδιωτικοί πάροχοι έχουν ήδη λάβει µέτρα για τη διευκόλυνση των καταναλωτών και της εξυπηρέτησης του κοινού, µε βάση και τις προβλέψεις της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου Α’ 75/30.03.2020. Επίσης, έγινε γνωστό ότι υπάρχει σαφές πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων οµάδων το οποίο παραµένει σε ισχύ και επιδιώκεται συστηµατικά η αναζήτηση των οφειλών των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Στην αναφορά του ο Ιλχάν Αχμέτ κάνει λόγο για  τις  πρωτόγνωρες συνθήκες  που βιώνει η αγορά, με τον  πρόεδρο και τον  γραμματέα της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης να αιτούνται μέσω της επιστολής τους, να δοθεί παράταση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να στηριχθούν οι επαγγελματίες  μέχρι να επανέλθουν στην επαγγελματική τους κανονικότητα.

———————————————————————————————-

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ,  ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ  ΟΕΒΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ:

 

  • Τους Υπουργούς:Περιβάλλοντος& Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη,
  • Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα,
  • Ανάπτυξης &Επενδύσεων κ. Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη

 

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

 

 

 

Αθήνα 13 Απριλίου 2020

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Σύμφωνα με καταγγελία που τέθηκε υπόψη μου από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης Αυτές τις μέρες παρατηρείται το φαινόμενο διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταστήματα που σημειώνουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και προς τις ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος.

Λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνει η αγορά, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης αιτούνται μέσω της επιστολής τους, να δοθεί παράταση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να στηριχθούν οι επαγγελματίες  μέχρι να επανέλθουν στην επαγγελματική τους κανονικότητα.

Παρακαλώ όπως ενσκήψετε με ευαισθησία στο αίτημά τους αποδεχόμενοι το δίκαιο των ισχυρισμών τους.

——————————————————————————

ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Επαπειλούμενες

Αξιότιμοι κοι Βουλευτές

 

Αυτές τις μέρες παρατηρείται το φαινόμενο διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταστήματα που σημειώνουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και προς τις ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος.

Μάλιστα οι ιδιώτες πάροχοι  ενημερώνουν τους επαγγελματίες  με μηνύματα sms , ότι έχει εκδοθεί εντολή διακοπής ρεύματος, προκαλώντας τους φόβο για τα επακόλουθα.

Γνωρίζουμε ότι οι εταιρείες ακολουθούν την τιμολογιακή της πολιτική που ίσχυε και πριν την πανδημία, επίσης γνωρίζουμε ότι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των εταιρειών οι επαγγελματίες μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Αυτό, όμως, που γνωρίζουμε πολύ περισσότερο είναι, ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις των επαγγελματιών, τον τελευταίο μήνα με τα καταστήματά τους κλειστά, έχουν γιγαντωθεί και αποτελούν ,πλέον, «θηλιά» στον λαιμό τους.

Όλοι ζούμε με την αγωνία για το αύριο.

Όλοι ζούμε με την αγωνία για το πως θα σταθούμε και πάλι επαγγελματικά στα πόδια μας.

Λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνει η αγορά , αιτούμαστε μέσω της σημερινής επιστολής, να δοθεί παράταση στην αποπληρωμή των  ληξιπρόθεσμων οφειλών  προς τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να στηριχθούν οι επαγγελματίες  μέχρι να επανέλθουν στην επαγγελματική τους κανονικότητα.

Παρακαλούμε, όπως να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος            ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

Ο Γεν Γραμματέας  ΔΕΜΙΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

———————————————————————————————-

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
AYTOTEΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Ταχ. ∆/νση: Μεσογείων 119
Ταχ. Κώδικας: 11526 Αθήνα
Πληροφορίες: Ν. Μυλωνάς
Tηλέφωνα: 213-15 13 811
FAX: 213-15 13 512
E-mail: vouli2@prv.ypeka.gr
Αθήνα 5-6-2020
Αρ. Πρωτ. 38224/1142

ΠΡΟΣ: Βουλή των Ελλήνων

ΚΟΙΝ.:
1. Βουλευτή κ. Ιλχάν Αχµέτ
2. Υπουργείο Οικονοµικών
3. Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων
ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε Αναφορά»
ΣΧΕΤ: α) Η µε αριθµό πρωτ. 1333/23-4-2020 Αναφορά
Σε απάντηση της (α) σχετικής Αναφοράς που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Ιλχάν
Αχµέτ, επισυνάπτουµε το υπ’ αρ. πρωτ. 847/4-5-2020 έγγραφο της ∆ηµόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισµού Α.Ε. και σας
γνωστοποιούµε ότι, όπως προκύπτει και από το έγγραφό της, η ∆ΕΗ καθώς και ορισµένοι άλλοι ιδιωτικοί πάροχοι έχουν
ήδη λάβει µέτρα για τη διευκόλυνση των καταναλωτών και της εξυπηρέτησης του κοινού, µε βάση και τις προβλέψεις της
Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου Α’ 75/30.03.2020. Επίσης, σας γνωστοποιούµε ότι υπάρχει σαφές πλαίσιο προστασίας
των ευάλωτων οµάδων το οποίο παραµένει σε ισχύ και επιδιώκεται συστηµατικά η αναζήτηση των οφειλών των
στρατηγικών κακοπληρωτών.