Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που δεν θα έχει κάδους απορριμμάτων δεν είναι άλλη από την Κομοτηνή. Αυτό έγινε γνωστό κατά την διάρκεια σύσκεψης και εντάσσεται στα  ευρύτερα πλαίσια της Εθνικής πρωτεύουσας νεολαίας που όμως επηρεάζει θετικά την καθημερινότητα όλων των δημοτών.

Πως και που θα εφαρμοστεί αυτή η καινοτομία;  

Πρόκειται για μια ιδέα που έγινε αντιληπτή κατά το πρόσφατο ταξίδι των τοπικών φορέων στην πόλη των Βρυξελλών όπου διαπίστωσαν ότι στον κεντρικό ιστό αλλά και περιφερειακά απουσίαζαν οι κάδοι συλλογής των απορριμμάτων. Ετσι κατά την διάρκεια των επαφών τους με τις εκεί δημοτικές αρχές τους έγινε γνωστό ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα  με προκαθορισμένους και σταθερούς χρόνους συλλογής των απορριμμάτων.

Οι κάτοικοι γνωρίζουν την ακριβή ώρα που περνά το απορριμματοφόρο ,κατεβάζοντας  την τελευταία στιγμή τα σκουπίδια τους για την αποκομιδή.

Βέβαια υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα σε περίπτωση που κάποιος παρεκκλίνει της σταθερής ώρας , έτσι ώστε να αποφεύγονται παρατυπίες και χαλάρωση του μέτρου.

Σε ποιές περιοχής θα εφαρμοστεί πιλοτικά.

Στην Κομοτηνή η νέα αυτή συνήθεια θα ξεκινήσει πιλοτικά και μετά από έντονη διαφημιστική καμπάνια προς τους κατοίκους στους παρακάτω δρόμους :

Aκροπόλεως , Νεαπόλεως, Σιδηροχωρίου,  Καλλιπόλεως, Πανόρμου, Πυθαγόρα, Εφέσου, Θερμοπυλών, Φιλαδελφείας, Ρήγα Φεραίου και Φαβιέρου.

Σταδιακά το μέτρο θα επεκτείνεται σε όλη την πόλη με στόχο μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου να εκλείψουν οι κάδοι από τους δρόμους. Μάλιστα έγινε γνωστό ότι οι κάδοι που πλέον δεν θα είναι απαραίτητοι για την Κομοτηνή να διατεθούν στους μικρότερους δήμους της ΠΕ Ροδόπης για να καλύψουν τις τοπικές  ανάγκες, είδηση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τις δημοτικές αρχές των όμορων δήμων.

 

 

 


(Y/Σ) Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προιόν φαντασίας στα πλαίσια του ετήσιου πρωταπριλιάτικου ψέματος , που από ότι φαίνεται από την αναγνωσιμότητα , μάλλον κατάφερε να γίνει πιστευτό!!. Πάντως στην ευρωπαική πόλη ισχύει και εφαρμόζεται το μέτρο, για το εάν θα μπορέσει να εφαρμοστεί και σε κάποια Ελληνική , ο χρόνος θα το δείξει.

Και του χρόνου με προσοχή μην σας γελάσουν !!!.