Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Νέο Σιδηροχωρι με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έληξαν χθες την περιοχή προκαλώντας ζημιές τόσο μέσα στον οικισμό όσο και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ο βουλευτής συνομίλησε με κατοίκους και αγρότες του οικισμού που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την έλλειψη έργων υποδομών για να αντιμετωπίσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα που πλέον πλήττουν με μεγαλύτερη συχνότητα και την περιοχή μας και προκαλούν καταστροφές, ιδιαίτερα στις καλλιέργειες.

Όπως τόνισε ο βουλευτής κος Χαρίτου «αρκεί μόνο λίγη ώρα έντονης βροχόπτωσης για να μας υπενθυμίσουν ότι η κλιματική κρίση είναι παρούσα, αλλά κυρίως να αναδείξουν τις μεγάλες ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικών και αποστραγγιστικών έργων στην περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου και ευρύτερα στη Ροδόπη. Όπως μας περιέγραψαν κάτοικοι χθες χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά έντονης βροχής για να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, κυρίως βαμβάκι και σιτηρά, με τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην παραγωγή και στο εισόδημά τους

Είναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης στις συνθήκες της κλιματικής κρίσης να υπάρξει σχεδιασμός και υλοποίηση στην περιοχή αντιπλημμυρικών και αποστραγγιστικών έργων διαχείρισης ποταμών και ρεμάτων, γιατί οι υπάρχουσες υποδομές είναι ξεπερασμένες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα της κλιματικής απειλής. Οφείλει και η Περιφέρεια να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα έργων».