Συγκεκριμένα θέματα έθεσε η Σύμπραξη Προοπτικής στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 12/10 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναλυτικά:
1) Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Γραβάνης ζήτησε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας και να ενημερωθεί το σώμα για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων. Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις ανέδειξαν για ακόμη μία φορά το μέγεθος του προβλήματος και την αδυναμία αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει την ένταση αυτών και η Σύμπραξη Προοπτικής θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και των οικισμών.
2) Στην συνέχεια πρότεινε ο επιπλέον χώρος που δόθηκε πάνω στην πλατεία Ειρήνης στις επιχειρήσεις λόγω covid-19, να μπορεί να παραχωρηθεί με το αντίστοιχο τέλος και μετά το πέρας της πανδημίας με οριοθέτηση. Συγκεκριμένα,ζήτησε να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβούλιου η τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου 327/2018 για την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων ώστε το να αποφανθεί σχετικά με το συγκεκριμένο άρθρο.
3) Ο κ. Γραβάνης Αντώνης έθεσε ως θέμα την ζωντανή αναμετάδοση το Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να μπορούν οι δημότες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις. Είναι ένα αίτημα που πολλές φορές έχει τεθεί από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και η Διοίκηση αρνείται, αλλά μετά την χθεσινή παρέμβαση δεσμεύτηκε να έρθει προς ψήφιση έως το τέλος Δεκεμβρίου μαζί με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απουσία των ΜΜΕ λόγω περιοριστικών μέτρων κάνει επιτακτική την ανάγκη για την συγκεκριμένη απόφαση.
Στο θέμα του καθορισμού τελών για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων και τέλους εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης υποστήριξαν το αίτημα εφτά επαγγελματικών σωματείων και την εισήγηση του κ. Βαφειάδη Ανέστη για μείωση και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την μείωση των συγκεκριμένων τελών κατά 40%.

`