Με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος αποτελεί επίτιμο μέλος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και πραγματικό φίλο της Θράκης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στην έναρξη του Επιχειρηματικού Συνεδρίου της ΚΕΕΕ στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης.

Παρόντες στην εναρκτήρια εκδήλωση ήταν και αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και της Ελληνικής Πρεσβείας, όπως η Ευρωβουλευτής, κα. Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Έλληνας Πρέσβης στο Βέλγιο, κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, με τους οποίους συζητήθηκαν οι   επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται θεματικές ενότητες με τίτλο : «Ευκαιρίες και δυνατότητες που προέρχονται από τους χρηματοδοτικούς πόρους της Ε.Ε. – ενεργειακά ζητήματα», «Η πράσινη μετάβαση: χρηματοδοτικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία στην περίοδο 2021-27», «Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα», «Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης».