Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτηση εκατοντάδων δικαιούχων μητέρων, αλλά και εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Κομοτηνής δηλώνει την έντονη και κατηγορηματική αντίθεσή του στον πρωτοφανή και άδικο αποκλεισμό παιδιών κατά τη φετινή σχολική χρονιά.
Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Ανάπτυξης, φέτος δεν έλαβαν Voucherγια τη δωρεάν συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και αποκλείστηκαν από αυτό χιλιάδες παιδιά. Έτσι, ακόμη και παιδιά που συμμετείχαν ανελλιπώς στη δράση όλα τα προηγούμενα χρόνια αποκλείστηκαν!
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι δεκάδες χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα στερηθούν τις εκπαιδευτικές εξωσχολικές δραστηριότητες. Παράλληλα, χιλιάδες δικαιούχες μητέρες με υψηλή μοριοδότηση, λόγω του ότι έχουν χαμηλά εισοδήματα ή είναι άνεργες ή πολύτεκνες θα στερηθούν των εκπαιδευτικών υπηρεσιών των ΚΔΑΠ και θα βρεθούν σε αδιέξοδο. Επιπλέον δε, χιλιάδες εργαζόμενοι στα Δημοτικά ΚΔΑΠ θα απολυθούν, άμεσο συνεπακόλουθο της σοβαρής υποχρηματοδότησης.
Είναι απόλυτη ανάγκη, λοιπόν, η Κυβέρνηση να επιδείξει άμεσα πολιτικά αντανακλαστικά και να κινηθεί με κοινωνική ευαισθησία, προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Το τεράστιας κοινωνικής και εκπαιδευτικής αξίας έργο των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης δεν πρέπει επ’ ουδενί να πληγεί. Η Κυβέρνηση οφείλει να το στηρίξει οικονομικά προς όφελος των παιδιών μας, των μητέρων τους, αλλά και των εργαζομένων!